SON DAKİKA... Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
SON DAKİKA... Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. 13 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu da gözaltına alınanlar arasında.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu doğrultuda sabah saatlerinde, İstanbul ve Ankara'da, şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı. Murat Sabuncu ve yazar Aydın Engin İstanbul'da, yazar Güray Öz de Ankara'da gözaltına alındı.

CAN DÜNDAR HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Bu arada, soruşturma kapsamında gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında, yurt dışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı, Orhan Erinç hakkında da yaşlı olduğu için sadece evinde arama kararı alındığı öğrenildi. 

HAKLARINDA GÖZALTI KARARI VERİLEN KİŞİLER
Akın Atalay (İcra Kurulu Başkanı - yurt dışında) Murat Sabuncu, Musa Kart, Güray Öz, Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Bülent Yener, Eser Sevinç, Müslüm Özışık, Nebil Özgentürk, Hakan Kara ve Can Dündar (yurt dışında)

SON DAKİKA... Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki vakıf yöneticileri hattında PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir olduklarına, 2 Nisan 2013 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce darbe meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine, "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18 Ağustos'ta soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında alınan MASAK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alındığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

MUSA KART: ASIL KARİKATÜR BUDUR
Hakkında gözaltı kararı verilen çizer Musa Kart, Cumhuriyet Gazetesi binasından ayrılarak teslim olmak üzere emniyete gitti. Kart yaptığı açıklamada, "Yıllardır ülkede yaşananları karikatüre dönüştürmeye çalıştım ancak şu anda bir karikatürün içinde yaşıyorum. Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce, binlerce karikatür çizdim. Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz.

Baskılarla kimse korkutulamayak. Bu tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesi mümkün değil. Dünyaya anlatamazsınız bunu. Sadece karikatür çizdiğim için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır diye düşünüyorum. Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşlarımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım, çizdiğim herkesin gözü önünde."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da gazeteye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Sabah 05.00 sıraların evinin polisler tarafından arandığını, hukukçu arkadaşlarının teklifi üzerine gazeteye geldiğini ifade eden Kart, daha sonra gazetenin bir hukukçusuyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gitti.

GAZETENİN İNTERNET SİTESİNDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada "Demokrasiye darbe Cumhuriyet gazetesine uzandı. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Yazar Güray Öz'ün evi basıldı. Sabuncu ve Öz gözaltında. Yazar Hikmet Çetinkaya'nın evinde arama yapılıyor..." denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...