Zirveye ateşledi

Düzenleyen:
Zirveye ateşledi

SPOR Haberleri

Van Persie penaltıdan perdeyi açtı. Ceyhun atıldı. Fener 8 dakikada 4 gol buldu. Skrtel (45), yine Robin (48), Aatif (52) ve Lens (53) Kadıköy’ü coşturdu. Kanarya yarışta ‘varım’ dedi

M.Emin ULUÇ

Konya galibiyetiyle moral bulan Fenerbahçe’nin Kadıköy’de etkili bir oyun çıkararak dengeyi bozması bekleniyordu ancak ev sahibi maç pek de öyle istenilen bir giriş yapamadı. Görünen oydu ki, sarı-lacivertli futbolcular bildiğini okuyor, Karabük ise alışıldık oyun disiplininde mücadele ediyordu. Mavi Ateş’in organize oyunu karşısında Fenerbahçe tehlike tek bir atak bile geliştiremiyordu. Fırat Aydınus’un 18’de çaldığı tartışmalı penaltıda Van Persie skoru 1-0 taşısa da Fener ışık vermiyordu. Hatta 29’da Ceyhun’un atılmasıyla 10 kişi kalan Karabük’ün baskı kurmasına, organize atak geliştirmesine bile engel olamıyordu sarı-lacivertliler. 
 

Mavi Ateş’i Skrtel söndürdü
Ancak 45+2’de Volkan Şen’in ortasında ağları havalandıran Skrtel maçın gidişatını değiştirdi: 2-0. Karabük’ün direnci tam anlamıyla yıkıldı. Takımlar sahaya yeniden çıktığında 45 dakika öncesinden çok daha farklıydı her şey! Özgüveni tavan yapmış Fenerbahçe, tüm ümitleri tükenmiş 10 kişilik Karabük’ün üzerine kâbus gibi çöktü, gol oldu yağdı. 48’de Şener’in sağ kanattan mükemmel şekilde taşıyıp altı pasa çevirdiği topu ağlara yollamak RvP için çocuk oyuncağıydı: 3-0. 52’de ise RvP’nin yüksek kalite pasında Aatıf dört dörtlük bir vuruş yaptı: 4-0. 54’te Volkan Şen’in soldan taşıyıp ceza sahasına çevirdiği topta golle tanışan isim Lens oldu: 5-0. Fener bu sezon en farklı zaferine ulaşarak çıkışını sürdürdü.

RvP klasını konuşturuyor

Özellikle Pereira ile yaşadığı problemler.. Üst üste gelen sakatlıkları... Üstüne üstlük devre arasında satılacağı yönünde spekülasyonlar... Hiçbiri Robin van Persie’nin yeni teknik sorumlusu Advocaat ile başlayan çıkışına mani olamadı. İşine odaklanan dünya yıldızı futbolcu dün Karabük önünde 2 gol bir asistle maçı adeta tek başına kopardı aldı. Van Persie, forma şansı bulduğu son 12 lig maçında 13 defa skora doğrudan katkı yaptı. Tecrübeli futbolcu bu sezon 7, geçen sezon ise 5 maçta toplam 9 gol, 4 asistlik performans sergiledi. Van Persie geçen sezon ligi 16 gol 3 asistle tamamlamıştı. Bu sezon ligin 9. haftasında 4 gol 2 asiste ulaştı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...