Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'a dev film platosu

Düzenleyen:
İstanbul'a dev film platosu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Avrupa'nın en büyük film platosu olması hedeflenen Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin temeli atıldı.

Büyükçekmece Belediyesi arazisi üzerinde, Belediye Başkanı Hasan Akgün öncülüğünde 5 yılda geliştirilen projenin temel atma töreni, platonun tanıtım videosunun gösterimiyle başladı.

Törene katılan TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yaptığı konuşmada, katılımcıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak Cumhuriyet'in, Türk milletinin 20. yüzyıldaki en büyük modernleşme projesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in sanatla özdeşleştiğini aktaran Hamzaçebi, Midwood projesinin, Türkiye'yi sanat ve sinema alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasına taşıyacağını kaydetti.

İstanbul'un, dünyanın en önemli şehirlerinden olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, şöyle konuştu:

"Sinema, oyunculuk, senaryo ve teknolojidir. Sinema aslında hayatın kendisidir ama bütün bunları yapabilmek için büyük bir alt yapı gerekir. Burada, Hollywood ve Bollywood'la yarışacak büyük bir projeyi konuşuyoruz. İnanıyorum ki bu proje gerçekleştiğinde Türkiye, dünyada sinema alanında da kendisinden söz ettiren bir ülke olacaktır."

150 milyon dolarlık ekipman

Projeyi geliştiren Midwood AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San ise sektörde daima en iyisini yapmaya çalıştığının altını çizerek, kompleksin tamamlandığında Avrupa'nın en büyük platosu olacağını bildirdi. 

Türkiye'de ve dünyada, büyük stüdyoların birçoğunu inceledikten sonra plato açmaya karar verdiğine vurgu yapan San, yaklaşık 150 milyon dolarlık ekipmanı hazır hale getirdiklerini anlattı.

Midwood AŞ. İcra Kurulu Başkanı Emin Günal da Midwood projesinin, büyük bir Türkiye markası haline geleceğini dile getirerek, 505 dönümlük arazide, 825 milyon liralık yatırım yapacaklarını aktardı.

21 stüdyo, 17 açık set alanı, 18 imalat atölyesi

Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi tamamlandığında en az 20 noktasında film çekilebileceğine dikkati çeken Günal, şunları söyledi:

"Ünlülerin kalabileceği, 5 yıldızın üzerinde hizmet veren bir konaklama tesisimiz, spor, çocuk eğlence, yeme-içme alanları, sinema ve parklarımız var. 21 tane stüdyo, 17 açık set alanına sahibiz. Aslında 505 dönüm alanın tamamı bir çekim platosu."

Tamamlandığında, Türkiye'nin turizm çeşitliliğine katkı sunması amaçlanan Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nde, 18 imalat atölyesi ile film çekimi için ihtiyaç duyulan tüm ekip ve ekipman da bulunacak.

Korku filminden bilim kurguya kadar bütün türlerde yapımların çekilebileceği komplekste, sinema müzesi ve anaokuldan üniversiteye kadar eğitim alanları da yer alacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...