'Her yıl 6 milyon kişi inmeden hayatını kaybediyor'

Düzenleyen:
'Her yıl 6 milyon kişi inmeden hayatını kaybediyor'

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Şebnem Bıçakçı, dünyada her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiğini ve 6 milyon kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini belirtti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Bıçakçı, yazılı açıklamasında, toplumda inme olarak bilinen beyin krizinin yaygın olduğu, bu hastalığa karşı farkındalığı artırmak, koruyucu ve tedavi edici koşulların iyileştirilmesine dikkati çekmek amacıyla 29 Ekim'in "Dünya İnme Günü" olarak ilan edildiğini ifade etti.

İnmenin dünyada ölümle ya da ciddi sakatlıkla sonuçlanan en önemli hastalıklardan olduğuna dikkati çeken Bıçakçı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dünyada her yıl 17 milyon kişi inme geçiriyor ve 6 milyon kişi bu nedenle hayatını kaybediyor. Ülkemizde de benzer oranları yaşanıyor. İnme hastalığı yaş ile artış göstermekle birlikte, gençlerde de azımsanmayacak oranlarda görülüyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşlı nüfusun yıllar içerisinde artışı dikkate alındığında, hastaların yüzde 15'i ölmekte, yüzde 30'u hafif, yüzde 15'i orta derecede ya da ağır nörolojik bulgularla, yüzde 25'i ise tam düzelme ile hayatını sürdürüyor."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...