Paralel devlet skandalı! Servet elde etti!

Düzenleyen: / Kaynak: VATAN
Paralel devlet skandalı! Servet elde etti!

DÜNYA Haberleri  / VATAN

Güney Kore'de Devlet Başkanı Park Geun-hye ve arkadaşı Choi Soon-sil'in adının karıştığı skandal ülkede siyasi deprem yaşattı. Park ile olan arkadaşlığını kullanıp kişisel servet elde ettiği iddia edilen Soon-sil ifade vermek üzere savcılığa götürüldü.

Güney Kore, Devlet Başkanı Park Geun-hye ile 40 yıllık arkadaşı Choi Soon-sil'in adlarının karıştığı siyasi skandal ile çalkalanıyor. Soon-Sil'in Park'ın önemli konuşma metinlerini kaleme aldığının ortaya çıkması üzerine başkent Seul ve diğer kentlerde cumartesi günü binlerce kişi devlet başkanının istifası talebiyle sokağa döküldü.

Resmi rakamlara göre 9 bin, organizatörlere göre 20 bin kişinin katıldığı Seul'deki eylemde göstericiler "Kim gerçek devlet başkanı?"sloganı attı. Eyleme katılan muhalefetteki Minjoo Partisi'nden Seongnam Belediye Başkanı Jae-myung Lee, "Park, devlet başkanı olarak otoritesini kaybetmiş ve bir ülkeyi yönetecek temel niteliklere sahip olmadığını göstermiştir." dedi
 
Yetkisi olmamasına rağmen devlet işlerine karışmak ve kişisel gelir elde etmek için Park ile olan yakınlığını kullanmakla suçlanan 60 yaşındaki Choi Soon-sil savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında ifade vermeye götürüldü.
 
Yonhap haber ajansına göre Soon-sil savcıyla görüşmesinden önce "Lütfen beni affedin. Üzgünüm. Cezası ölüm olan bir günah işledim" dedi. Soon-sil daha önce hakkındaki gelir elde etme suçlamalarını reddetmiş ve ifade vermek için Almanya'dan ülkesine geri dönmüştü
 
RASPUTİN'E BENZETİLİYOR
 
Geçmişte Rus Çarına siyasi meselelerde fikir veren ve doğa üstü güçlere sahip olduğuna inanılan Grigori Rasputin'e benzetilen Choi Soon-sil ünlü bir dini grubun liderinin kızı. Soon-sil'in babası olan ve "Sonsuz Yaşam Kilisesi" adlı dini grubun liderliğini yapan Choi Tae-Min bir zamanlar Devlet Başkanı Park'ın akıl hocalığını da yaptı.
 
DEVLET BAŞKANI PARK'IN GELECEK YIL İŞİ ZOR
 
Devlet Başkanı Park Geun-hye, 2012'deki devlet başkanlığı seçimi kampanyası sırasında ve 2013'te göreve başladığında ChoiSoon-sil'in konuşma metinleri ve halkla ilişkiler konularında kendisine yardımcı olduğunu söyleyerek, bu durumun o dönemde sona erdiğini belirtmiş ve halktan özür dilemişti. Skandalın ardından bazı üst düzey danışmanlarının istifasını isteyen Park, iktidardaki Saenuri Parti'sinin halkın güvenini sağlamak için tarafsız çok partili bir kabine kurulması önerisini değerlendiriyor. Siyasi uzmanlar son skandalın  halihazırda yükselen işsizlik, yavaşlayan ekonomik büyüme ve Kuzey Kore ile gerginleşen ilişkiler nedeniyle popülaritesi azalan Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin 2017'de yapılacak başkanlık seçiminde işini zorlaştırdığı yorumunu yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: VATAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...