Sarıyer'de orman yangını kontrol altına alındı

Sarıyer'de orman yangını kontrol altına alındı

YAŞAM Haberleri

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Sarıyer Bahçeköy'de çıkan yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 4-5 dönümlük alanın yandığını bildirdi.

Yangının kısmen kontrol altına alındığını belirten Mere, "Giren dozerlerimiz tehlikeli gözüken tarafı şerit açarak alırlarsa o zaman diyeceğiz ki yangın kontrol altına alınmıştır. Ama şu anda bunu söylemek için erken" dedi.
İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Bahçeköy'de ormanlık alanda elektrik trafosundan çıkan yangına ilişkin bilgi verdi. Mere, "Gördüğünüz gibi yüksek gerilim hatlarının altında devam ediyor. Tabii ki buradaki şansımız yapraklı orman, yani çok fazla ilerlemiyor. Şansızlığımız çok fazla rüzgar var. Şu anda biz batı ve kuzey tarafını kontrol altına aldık. Kuzey tarafında biraz sıkıntı gözüküyor. Orada iki tane bize ait dozer, üç tane de özel firmalara ait yani yaklaşık 7 adet arazözümüz, 7-8 tane de belediyenin arazözleri devreye girdiler. Ancak gerilim hattı altında çok fazla çalışma şansımız olmadı. Bir de dumandan dolayı çok fazla yaklaşamadılar" dedi.
Yapılan müdahalenin sürdüğünü ifade eden Zekeriya Mere, "Ancak şu anda biz buraya kepçeler ve greyderler sokmuştuk. Giren dozerlerimiz tehlikeli gözüken tarafı da şerit açarak alırlarsa o zaman diyeceğiz ki yangın kontrol altına alınmıştır. Ama şu anda bunu söylemek için erken. Dumandan dolayı çok rahat ve sağlıklı göremiyoruz ama yanan yer anlamında 4-5 dönüm civarında gözüküyor. Bu henüz net değil" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...