Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak güçleri Musul'un içine girdi

Düzenleyen:
Irak güçleri Musul'un içine girdi

DÜNYA Haberleri

Musul operasyonunu sürdüren Irak ordusuna bağlı özel birlikler, Musul'un içindeki Karama bölgesine girdi.

Irak'ta Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında kentin doğusundaki cepheden yeniden saldırıya geçen Irak ordusuna bağlı özel birlikler Karama mahallesine girdi.

Irak ordusuna bağlı Özel Kuvvetler Komutanı Abdulgani Esedi, “Iraklı güçler Musul kapısına yaklaşmış durumda. Birkaç saat içinde Musul’un girişinde olacağımızı tahmin ediyoruz” demişti. 

Operasyonda sadece ordu ve özel kuvvet güçlerinin yer aldığını belirten Esedi, "Musul’un doğusunda şu an yalnızca Haşdi Vatani (Ninova Bekçileri) güçleri bulunuyor" şeklinde konuşmuştu.
Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler, diğer cephelerdeki güçlerden daha hızlı ilerlediği için geçtiğimiz hafta doğu cephesindeki operasyonuna ara vermişti.

Musul'un güneyinde ise Irak ordusu ve polis iki cepheden ilerleyişini sürdürüyor.

HAŞDİ ŞABİ DE KATILMIŞTI 

Musul operasyonuna cumartesi günü Şii Haşdi Şabi milisleri de katılmıştı. İran destekli Şii milislerin hedefinin Telafer'i ele geçirerek Musul ile Rakka arasındaki anayolu kesmek olduğu açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...