Musul'da 15 gün içerisinde 89 köy DEAŞ'tan kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'da 15 gün içerisinde 89 köy DEAŞ'tan kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusuna bağlı birlikler ile Peşmerge güçleri tarafından ortak başlatılan ve 15 gündür devam eden Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda 89 köy geri alındı.

Irak ordusuna bağlı birlikler ve Peşmerge güçleri tarafından ortak başlatılan Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 15'inci gününde devam ediyor.

Irak ordusunda görevli Tümgeneral Talib Kenani, kentin güney bölgesindeki bir köyde yaptığı basın açıklamasında, "Musul kent merkezine 1 kilometre mesafede yer alan Gobcelil mahallesini tamamen kuşatma altına aldık." dedi.

Gobcelil'deki sanayi tesislerinin bulunduğu bölgenin geri alındığı bilgisini paylaşan Kenani, "Şu anda çatışmalar kentin güney ve doğu bölgesinde yoğun bir şekilde sürüyor." diye konuştu.

Irak ordusu, hava muhalefetinden dolayı askıya aldığı kurtarma operasyonuna bugün sabah saatlerinde kentin güney bölgesinde yer alan Kayyara kasabası ve güneydoğusundaki Hamdaniye ilçesinden yeniden başlarken, kuzeyinde ise DEAŞ'ın elinde tuttuğu ve Hristiyanların çoğunlukta yaşadığı Telkeyf ilçesini ele geçirmek için saldırıya geçti.

15 gün içerisinde 89 köy geri alındı

Irak ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından yapılan yazılı açıklamalara göre operasyonun başladığı 17 Ekim tarihinden bu yana Musul'un güney, güneydoğu, doğu ve kuzeydoğu bölgelerinde Irak ordusu 61, Peşmerge güçleri ise 28 olmak üzere toplamda 89 köy geri alındı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...