Kurtulmuş: 'Kilit bilgilere sahibiz'

Düzenleyen:
Kurtulmuş: 'Kilit bilgilere sahibiz'

GÜNDEM Haberleri

Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu'nun, "Terör örgütü PKK'nın önemli bir ismi elimizde" açıklamaları ile ilgili soruyu cevaplayan Kurtulmuş, "Önemli bir isim. Bu kişinin sorgulamasında çok sayıda bilginin ortaya çıktığını anlıyoruz. Bu bilgiler çerçevesinde güvenlik güçlerimize de bir takım yönlendirmeleri yapıyoruz. Önemli bir kişi olduğunu ve çok kilit bilgilere sahip olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Terör örgütü PKK'nın önemli bir ismi elimizde" açıklamaları ile ilgili soruyu cevaplayan Kurtulmuş, "Önemli bir isim. Bu kişinin sorgulamasında çok sayıda bilginin ortaya çıktığını anlıyoruz. Bu bilgiler çerçevesinde güvenlik güçlerimize de bir takım yönlendirmeleri yapıyoruz. Önemli bir kişi olduğunu ve çok kilit bilgilere sahip olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

İşte Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları:

Türkiye Musul’daki operasyonu yakından takip ediyor. Türkiye’nin eğittiği Ninova Muhafızları Peşmergeler bu operasyonun içindedir. Yapılan diplomatik müzakereler sonucunda Haşdi Şabi’nin Musul’a girmesi önlenecektir. Herhangi bir şekilde Telafer’e yönelik yapılacak etnik veya mezhebi bir saldırıya Türkiye’nin seyirci kalmayacağını ifade etmek isterim. Türkiye’nin Rakka operasyonun bakışı bellidir. Meşru ordularla yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyiz. Rakka operasyonu, Musul ve Fırat Kalkanı harekatları bitince başlamalıdır.

FETÖ’YÜ İADE ÇALIŞMALARI
Sürecin hızlandığını söyleyebilirim. Sayın Bozdağ’ın ziyaretinin süreci hızlandırdığını söyleyebilirim. Umarız en kısa süre içinde iadesi mümkün olur. İade gerçekleşene kadar da geçici tutuklama mümkün olur.

BAKAN SOYLU’NUN, “PKK’NIN ÖNEMLİ İSMİ ELİMİZDE” AÇIKLAMASI 
Önemli bir isim. Bu kişinin sorgulamasında çok sayıda bilginin ortaya çıktığını anlıyoruz. Bu bilgiler çerçevesinde güvenlik güçlerimize de bir takım yönlendirmeleri yapıyoruz. Önemli bir kişi olduğunu ve çok kilit bilgilere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu kişinin verdiği bilgiler ile Gültan Kışanak’ın sorgulanması arasında bir ilişki yok.

CUMHURİYET GAZETESİ'NE OPERASYONU
Cumhuriyet'in yazar kadrosuna değil, Cumhuriyet Gazetesi'ne ve vakfa ilişkin 18.08.2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan bir soruşturma var. Bu, tüzel kişiye açılmış bir soruşturmadır. Dün itibariyle ise arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş ve bugün itibariyle ilgili kişiler için başlatılmıştır. Devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu süreci izleyeceğiz. Bizim bir şey söylememiz mümkün değil, doğru da değil.

İDAM TARTIŞMALARI
Henüz siyasetin değerlendirmesine bu konu girmiş değildir. Ama siyaset bu taleplere sessiz kalamaz. Bu nihayetinde kamuoyunun talebi. Parlamentoda ele alınacak bir konudur.

ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE İLGİLİ GELİŞMELER
Yeni bir anayasayla ilgili çok kapsamlı bir çalışmamız mevcuttur, tamamlanmıştır. Dar kapsamlı bir çalışma da hazırdır. Anayasa deyince bizim tek başına gücümüz yetmiyor. Sayın Bahçeli’nin beyanları açıktır. Dolayısı ile MHP’nin, CHP’nin nasıl tavır takınacağı, bizim atacağımız adımların içeriğini ve takvimini belirlemek bakımından önemlidir. 367’yi bulsak bile millete gideriz. 330’un altında bir durum olursa o adım herhalde atılmaz. Ama 330’u aştığımızı gördüğümüz anda adımı atarız.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...