AB'den Halep açıklaması

Düzenleyen:
AB'den Halep açıklaması

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliğinden (AB), Suriye'de sivil hedeflere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu belirtilerek, saldırıların kasıtlı yapıldığının ispatlanması durumunda savaş suçu oluşturabileceği uyarısında bulunuldu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, "Halep'in batısında şiddetin artmasına" ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.Son 72 saat içinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda sivilin Halep'in batısındaki bölgelerde öldürüldüğü ve yaralandığı kaydedilen açıklamada, "Taraflara yaptığımız, sivillere ve sivil altyapılara yönelik ayrım gözetmeyen şiddetten uzak durmaları çağrımızı yineliyoruz. Sivil hedeflere saldırılması, kabul edilemez ve kasıtlı olduğu ispatlanırsa savaş suçu oluşturabilir." denildi.

Ülkede şiddetin artmasının binlerce Suriyelinin hayatını daha fazla tehlikeye atacağı ve uluslararası toplumun insani yardım sağlama çabaları ile sorunun siyasi yollardan çözümünü engelleyeceği vurgulandı.Halep'te ve Suriye'nin genelindeki önceliğin şiddetin durdurulması ve insani yardım görevlilerinin işlerini güven içerisinde yapabilmesine izin vermek olduğu kaydedilerek, AB'nin, Birleşmiş Milletler (BM) ile beraber Halep'in içine insani yardım ulaştırılması ile yaralı ve hastaların tahliye edilmesine çalıştığı belirtildi.

Sorunun askeri çözümünün olmadığı ifade edilen açıklamada, şiddetteki her bir artışın sadece Suriye halkının çektiği acıları uzatacağı vurgulandı.
AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren AB Konseyi, 21 Ekim'de toplanmış, Suriye'ye ilişkin yayımlanan bildirgede, Halep'teki saldırılarından dolayı Rusya kınanmıştı. Ancak liderler, İtalya'nın itirazı nedeniyle Rusya'ya dönük herhangi bir yaptırım kararı alamamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...