Elleri kınalanan gençler "Mehmetçik" oldu

Düzenleyen:
Elleri kınalanan gençler "Mehmetçik" oldu

YAŞAM Haberleri

Sivas'ın Zara ilçesinde düzenlenen "Asker uğurlama töreni"nde asker anneleri çocuklarının eline kına yaktı

Sivas’ın Zara ilçesinde Zara Askerlik Şubesi tarafından Kasım 2016 celp grubu asker sevki uğurlama töreni düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene katılan Kaymakam Cengiz Nayman, askerliğin bir nöbet olduğunu belirterek, "Milletimiz dışında hiçbir millet yavrularını kınalayarak, düğünlerle davullarla askere uğurlamaz. Askerlik vatana, bayrağa ve millete bağlılığın sembolüdür." diye konuştu. Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala ise "Sizler vatanın bağrından çıkan birer Mehmetçiksiniz. Bugünden itibaren Mehmetçiktir adınız. Allah askerimizin yollarını, bahtlarını açık eylesin diyor, hayırlı tezkereler diliyorum." diye konuştu. 

Daha sonra söz alan, ilçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Erdem Çağdaş da askerlerin kendilerine emanet olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından vatani göreve hazırlanan gençler, isimleri okunarak anneleri ile sahneye alındı. Kahramanlık türküleri eşliğinde asker anneleri evlatlarının ellerine kına yaktı. Zara İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini sürdüren ve önümüzdeki günlerde terhis olacak askerler ile yeni asker olacak gençler arasında bayrak, nöbet devir teslimi gerçekleştirildiği törenin ardından yüksekokul önünden Zara Garnizon Şehitliğine yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşün ardından şehitlikte, İlçe Müftüsü Sefer Alıcı tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Burada katılımcılara üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. Törene, Sivas Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Tamer Karakçı, Sivas Tugay Komutan Vekili Öğretmen Albay Hakan Özkütükçü, Sivas, Tokat, Yozgat il ve ilçe Askerlik Şubesi Başkanları, bazı kurum amirleri ve muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, askerler ile aileleri katıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...