Mark Carney, 2019'da görevini bırakıyor

Mark Carney, 2019'da görevini bırakıyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, 2019 yılında görevinden ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Carney, İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond'a sunduğu resmi mektubunda, 5 yıllık süresine ek olarak bir sene daha görevde kalabileceğini bildirdi.
Mektubunda, 2019 yılı haziran ayı sonunda görevinden ayrılmaya karar verdiğini duyuran Carney, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasına ilişkin süreçte devamlılık gerektiğinin farkında olduğunu ifade etti.
İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Carney'nin görevini fazladan bir yıl daha sürdürmesinin, AB'den çıkış müzakerelerine ilişkin istikrarın devamına katkıda bulunacağı vurgulandı.
Hammond'un da kararı olumlu karşıladığı, Britanya ekonomisinin içinden geçtiği kritik dönemde Carney'nin "yüksek seviyedeki etkili liderliğinin" önemine işaret ettiği belirtildi.
İngiltere Merkez Bankasında başkanlarının olağan koşullarda 5 yıllık resmi görev süresi genellikle 8 yıla kadar uzatılabiliyor. Mark Carney ise 5 yıllık görev süresine ek olarak bir sene daha görevde kalarak, toplamda 6 yıl başkanlık yapmış olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...