Kanser için uyardı kendisi yakalandı

Düzenleyen:
Kanser için uyardı kendisi yakalandı

YAŞAM Haberleri

İki çocuk annesi Belma Tablı, kamu spotunda oynadıktan sonra hastalığın başına gelmesini “trajikomik” olarak niteledi.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, kansere karşı duyarlılığı artırmak için ‘Sakın Geç Kalma Erken Gel’ sloganıyla bir kamu spotu klibi hazırladı. Klipte oyuncu olarak Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesinde çalışan evli ve iki çocuk annesi Belma Tablı (48) oynadı. Daha sonra klip, kamu spotu olarak te-
levizyonlarda yayınlanmaya başladı. Klipten 4 ay sonra mamografi kontrolü yaptıran kadın, meme kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyatla sol göğsü alınan kadının sağlık durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor. Klipte oynadıktan sonra başına böyle bir şey gelmesini trajikomik olarak niteleyen Tablı, “Erken teşhis çok önemli. 10 yıldan beri yıllık kontrollerimi yaptırıyordum. Fazla sıkıntı çekmedim. Bu hastalığın ölümcül olmadığını, erken teşhiste her zaman için daha kolay tedavi şekli uygulandığı ve kurtulma oranının yüksek olduğunu bildiğim için hiç moralimi bozmadım. 40 yaşından sonra bütün kadınların mutlaka meme ve rahim ağzı kanseri için muayenelerini yaptırmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...