Dolu dolu 1 yıl

Düzenleyen:
Dolu dolu 1 yıl

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

1 Kasım 2015 seçimlerinden bu yana geçen bir yıllık dönemde, asgari ücret artışından süper teşvik sistemine, yeniden yapılandırmadan Varlık Barışı uygulamasına kadar birçok önemli düzenlemeye imza atıldı

∂ Asgari ücret bin 300 liraya çıkarıldı. Çalışanların ekim, kasım ve aralık aylarında ücretlerinde vergi diliminden dolayı ortaya çıkan gelir kaybı önlendi. 
∂ Yatırımcılar için ‘süper teşvik sistemi’ kuruldu.
∂ KOBİ’lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınır rehni düzenlemesi hayata geçirildi.
∂ Uluslararası İş Gücü Kanunu çıkartıldı, Turkuaz Kart ve yabancı öğrencilere çalışma izni ile nitelikli insan gücünün ülkeye çekilme imkânı sağlandı.
∂ Özel sektör tasarruflarını artırmak için Türkiye Varlık Fonu kuruldu, İstanbul Finans Merkezi projesine hız verildi.
∂ Kadınların iş gücüne katılımını desteklemek için de birçok çalışmaya imza atılırken, esnek çalışma modeli geliştirildi.
∂ Kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği imkânı ile yeni iş kuran gençlerin 75 bin liralık kazancına 3 yıl boyunca gelir vergisi istisnası getirdi. 
∂ Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazancından gelir vergisi alınmaması kararlaştırıldı.
∂ Tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla yem ve gübredeki KDV tamamen kaldırıldı.
∂ Yurt içi tasarrufların artırılması amacıyla 2017 ocak ayında hayata geçecek Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik katılım düzenlemesi yapıldı. 
∂ Evlenenlere ve ilk evini alanlara devlet katkısını öngören çeyiz hesabı ve konut hesabı hayata geçirildi. 
∂ Yeniden yapılandırma ile yurt içi ve yurt dışındaki varlıkların millî ekonomiye kazandırılmasına olanak sağlayan Varlık Barışı düzenlemesi yapıldı. 
∂ Konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV, 150 metrekareden büyük konutlarda yüzde 8’e düşürüldü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...