DAEŞ-PKK ortaklığı

Düzenleyen:
DAEŞ-PKK ortaklığı

DÜNYA Haberleri

Afrin’i, Bab ve Münbiç’le birleştirmek isteyen, ancak Fırat Kalkanı engeliyle karşılaşan PYD’nin DAEŞ ile ortaklığı bir defa daha belgelendi: DAEŞ, kontrolündeki yerleri çatışmadan PYD’ye terk ediyor.

Anadolu Ajansı (AA), 28 Ekim’de, terör örgütü DAEŞ’in, Fırat Kalkanı Harekatı’nın derinleşmesi üzerine terör örgütleri PYD/PKK’yla işbirliği arayışına girdiğini, Halep’in Bab ilçesinde bazı bölgeleri PYD/PKK’ya terk edeceğini içeren bir haber geçti. Bu haberin, PKK ve yandaşları arafından yalanlanmasının üzerinden üç gün geçmeden haberin gerçekliği ortaya çıktı. Haberde, DAEŞ’in Fırat Kalkanı önündeki cephe hattını PYD/PKK’yla beraber tutmayı planladığı belirtiliyordu. Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan ve PYD/PKK ile DAEŞ cephe hatlarını izleyen muhalif kaynaklardan alınan bilgiye göre, DEAŞ hafta sonunda pazarlığa konu olan bölgeleri devretti. PYD/PKK, Bab’ın kuzeybatısındaki Kafir Karis, Tel Susin ve Maarret Müslimiye köylerini, Fafin beldesini ve Piyade Okulu’nun eğitim kampüsünü hiçbir çatışma olmadan DAEŞ’ten teslim aldı. Böylece, PYD/PKK, DAEŞ kontrolündeki Bab’a biraz daha yaklaştı.
ABD’NİN DESTEĞİYLE
Örgüt, Fırat Nehri’nin batısındaki Afrin ile Münbiç ilçelerini coğrafi olarak birleştirebilmek için Bab’ı ele geçirmek zorunda. Diğer taraftan Fırat Kalkanı Harekatı’nda, TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, PYD/PKK’nın Afrin-Tel Rifat koridorundan Bab-Münbiç yönüne çıkışını daraltmaya başlamıştı. PYD/PKK’nın Bab’a yaklaşabilmek uğruna, Fırat Kalkanı ile daha fazla çatışmaya razı olduğunu kaydeden kaynaklar, iki örgütün cephe hatlarını beraber tutmak için işbirliğini derinleştirmesini beklediklerini bildirdi. PYD/PKK, ABD’nin askeri desteğiyle nehrin doğusunda Suriye-Türkiye sınır boyunu ele geçirmişti. Terör örgütü, Suriye’nin kuzeydoğu ucundan, Reyhanlı ilçesinin karşısına ulaşan bir hakimiyet bölgesiyle iki ülkenin coğrafi temasını da büyük ölçüde koparmayı öngörüyor.
SİNCAR’DA PKK OKULU
Bu arada, terör örgütü PKK, Irak’ın Musul vilayetine bağlı Sincar (Şengal) ilçesinde Ezidi çocuklara yönelik askeri ve siyasi dersler veren okullar açtı. Sincar Kaymakamı Mehma Halil, “PKK’nın askeri varlığına rıza gösterilmediği bir süreçte, örgütün okul açmasına müsaade etmeyeceğiz. Militanların bölgemizde okul açmasını şiddetle kınıyoruz. Şengal’daki çocukların geleceğinin bu okullar vasıtasıyla karartırılmasına göz yummayacağız. Ailelere çocuklarını bu okullara göndermemesi yönünde çağrıda bulunduk” dedi. PKK, Ağustos 2014 tarihinden bu yana DAEŞ’in varlığını bahane ederek Sincar’da varlık gösteriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...