FETÖ kendi adamını bile dinletmiş

Düzenleyen:
FETÖ kendi adamını bile dinletmiş

GÜNDEM Haberleri

Direkt Gülen’e bağlı olan ATM’ler, örgüt üyelerinin cep telefonlarını dinlemiş, cezalandırmak için de Doğu’ya sürdürmüş!

FETÖ iddianamesinde, doğrudan örgüt lideri Fetullah Gülen’e bağlı olarak gizli bir şekilde faaliyetlerini yürüten, örgüt ve üyelerini dijital alanda kontrol yetkisine sahip ATM’lerle (Arama Tarama Mesulleri) ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi. ATM olarak tabir edilen kişilerin, özellikle örgütün devleti ele geçirme amacının deşifre olmasının ardından, ülke genelinde örgüt mensuplarına yönelik düzenlenecek operasyonlara karşı tedbir aldıkları bildirilen iddianamede, karşı istihbarata karşı TSK, emniyet ve MİT mensuplarından istihbarat topladıklarına işaret edildi. 
Mütevelli heyeti üyelerinin bile tanımadığı ATM’lerin doğrudan doğruya FETÖ elebaşı Gülen’e bağlı oldukları ve bireysel hareket ettikleri kaydedildi.
Örgüt içerisinde etkin ve geniş yetkileri olan ve örgüt mensuplarının tayinlerinin çıkartılması ya da cezalandırılmasına kadar birçok gücü elinde bulunduran ATM’lere güvenlikçi ve teknik personel gözü ile bakıldığına dikkat çekilen iddianamede, şu bilgilere yer verildi: 
“ATM sorumlularının tüm örgüt üyelerinin denetiminden, özellikle il ve ilçe imamları, genel muhasebeciler ve eğitim danışmanlarının bilgisayarlarından tutun telefon ve evlerindeki dijital malzemelere kadar denetim ve arama yaptıkları, örgütü bir operasyon esnasında zor durumda bırakabilecek bir husus olup olmadığının kontrolünü yaparak, eğer varsa bulunan bilgi ve belgeleri sildikleri, kontrolünü yaptığı kişiye ceza olarak doğu illeri ya da Afrika ülkelerine tayinini çıkartma yetkisine sahip oldukları, ATM sorumluları bir bölge, il veya ilçede önem arz eden bir toplantı yapılacaksa, toplantı salonunda dinleme cihazı araması yaptıkları tespit edildi.”
ATM’lerin; emniyet, askeriye veya MİT’ten de ekipmanı tedarik ettikleri kaydedilen iddianamede, şüphelendikleri örgüt üyelerinin cep telefonlarını yine emniyet, askeriye veya MİT’teki örgüt elemanlarından faydalanarak dinledikleri belirtildi. 
İddianamede, örgütün herhangi bir gizli faaliyetini açığa çıkarabilecek görüşmeler yapan örgüt mensubunu ikaz eden ATM’lerin aynı zamanda, TSK, MİT ile emniyetteki sorumlulardan oluşan “hususi”leri takip eden “il imamları”nı da denetledikleri bilgileri de yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...