Gerekçe: Örgüt adına suç işlemek

Düzenleyen:
Gerekçe: Örgüt adına suç işlemek

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik kapsamlı operasyon başlatıldı. Aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına “FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla operasyon başlatıldı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz’ün de bulunduğu yazar ve yönetici kadrosundan 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu doğrultuda dün sabah saatlerinde, İstanbul ve Ankara’da, şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı. Murat Sabuncu, Bülent Yener, Turhan Günay, Aydın Engin, Eser Sevinç, Hakan Kara, Hikmet Çetinkaya, Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Musa Kart gözaltına alındı. Soruşturmalar sürerken gazetenin yayın danışmanı Kadri Gürsel hakkında da gözaltı kararı verildi. Bu arada, soruşturma kapsamında gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında, yurt dışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı, Orhan Erinç hakkında da yaşlı olduğu için sadece evinde arama kararı alındığı öğrenildi. Operasyon kapsamında Turhan Günay ve Hakan Kara’nın evindeki bilgisayar ve laptoplara el konularak Vatan Emniyet’e götürüldü. Gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticileri hakkında beş gün boyunca avukat yasağı konuldu. Gözaltına alınan yazar Aydın Engin, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilerin ‘neden gözaltına alındınız’ sorusu üzerine, “Bir şey söylemiyorum, Cumhuriyet’te çalıştığım için. Cumhuriyet’te çalışıyorum yetmez mi?” diye cevap verdi.

DÜNDAR’IN EVİ ARANDI
 Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni, Can Dündar’ın Çengelköy’deki evinde polis arama yaptı. 2 saat süren aramada polisler, bazı dokümanlara el koydu. Gazetenin önünde toplanan kalabalık grup, operasyonu protesto etti. Cumhuriyet gazetesinin binası çevresinde güvenlik önlemi alan polis, caddeyi araç trafiğine kapattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, operasyon sonrası Cumhuriyet gazetesine telefon açarak “Birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Ardından, gazetenin Ankara bürosunu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Bir karşı darbe olayıyla karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

GÖZALTI KARARI VERİLEN KİŞİLER

Orhan Erinç, Akın Atalay, Eser Sevinç, Hakan Kara, Hikmet Çetinkaya, Nebil Özgentürk, Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Müslüm Özışık, Murat Sabuncu, Bülent Yener, Turhan Günay, Aydın Engin, Kadri Gürsel, Günseli Özaltay

Gerekçe: Örgüt adına suç işlemek

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...