Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

26 bin kişi organ bekliyor

Düzenleyen:
26 bin kişi organ bekliyor

SAĞLIK Haberleri

3-9 Kasım Organ Nakli Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, ülkemizde kadavradan organ naklinin Avrupa ülkelerine oranla son derece düşük olduğunu belirterek, “Ülkemizde milyon nüfus başına canlıdan 44 nakil yapılırken, kadavradan nakillerde bu oran 12’ye düşüyor. Halkımız geleneksel hayırseverlik ve cömertliğini diğer alanlarda olduğu kadar organ bağışında da göstermelidir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Organ nakli listesinde 26 bin kişinin olduğunu ve organ bağışı ile ilgili toplumdaki yanlış inanışlar sebebiyle her yıl binlerce hastanın hayatının kaybettiğini söyleyen Erk, “ Ne yazık ki  2015 yılında gerçekleşen 1.969 beyin ölümü vakasının sadece 472 aile yakını organlarının nakledilmesine vermesine izin verdi. Aile izni oranı yıllardır %23 düzeyini geçmiyor” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...