Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özbeksilin!

Düzenleyen:
Özbeksilin!

SPOR Haberleri

Formayı yere attı, kulübeyi yumrukladı, atılan gole de sevinmedi. Bunların bedeli de ağır oldu. Başkan “Artık böyle görüntüler görmek istemiyorum” deyince gereği yapıldı

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray’ın 29 yaşındaki başarılı futbolcusu Yasin Öztekin süresiz kadro dışı bırakıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Yasin Öztekin, Adanaspor maçında oyundan çıkarken sergilediği disiplinsiz davranışlar nedeniyle bugünden sonra U21 takımımızla çalışacaktır. Yasin Öztekin’e verilecek maddi ceza ise yönetim kurulu toplantısında belirlenecektir” denildi. Adana karşılaşmasının 60. dakikasında oyundan alınan tecrübeli isim bir anlık sinirle formayı çıkarıp yere atmış, ardından da yedek kulübesinin camını yumruklamıştı. Yasin daha sonra da Bruma’nın attığı gole sevinmemiş, yardımcı antrenör Ayhan Akman’la tartışmıştı. 
Gereğini yapın talimatı
Bu durumu yakından takip eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, neşteri vurdu. Adanaspor maçı sonrası, Levent Nazifoğlu ile bir görüşme yapan Özbek, “Takımda artık böyle görüntüler görmek istemiyorum. Bu görüntü Galatasaray’a hiç yakışmıyor. Gereğini yapın” talimatını verdi. Bu görüşme sonrası Nazifoğlu da Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’e durumu aktararak, “Biz Yasin’i kadro dışı cevası vermeyi düşünüyoruz. Sizin açınızdan bir problem var mı?” sorusunu yöneltti. Hollandalı teknik adamdan “Hiçbir mahzuru yok” cevabı alınınca, durum sıcağı sıcağına Yasin’e bildirildi. 
Diyalog değişikliği
Başkan Dursun Özbek’in bu kararı almasının altında en büyük payın son zamanlarda “Florya’da futbolcuya dayalı bir düzen var” seslerinin gittikçe yükselmesi olduğu ifade edildi. Başkan Özbek’in özellikle Galatasaray formasının yere atılmasına çok sinirlendiği ve “Böyle bir şey kabul edilemez. Burası Galatasaray. Herkes haddini bilecek. Takım arkadaşı gol atmış. O hâlâ neden oyundan alındığını sorguluyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Yasin’in 2016-17 performansı
∂ Karabük: 18 dakika oynadı
∂ Akhisar: Oynadı, 1 gol attı
∂ Kayseri: 1 gol attı 45’te çıkarıldı
∂ Ç.Rize: 80’de çıkarıldı
∂ Beşiktaş: 79’da çıkarıldı
∂ Antalya: 72’de çıkarıldı
∂ Gençlerbirliği: 84’te çıkarıldı
∂ Trabzonspor: Oynamadı
∂ Adana: 60’ta çıkarıldı

Yasin’i bu noktaya getiren sebepler:

Geçen sezon 10 gol 8 asistlik performansına rağmen Riekerink, sezon başında Yasin’i direkt 11 oyuncusu olarak düşünmedi. Daha sezon başında ikili arasında bir soğukluk oldu.
Sinan Gümüş’ün beklentilerin altında performans göstermesiyle, Riekerink Yasin’e mecbur kaldı. Ama bu defa da “kenara gelen oyuncu” sıfatı adeta Yasin’in üzerine yapıştı.
Yasin, Akhisar karşılaşması dışında hiçbir maçta mücadelenin sonunu görmedi. Bu durum Yasin’i çok fazla rahatsız etmeye başladı.
Yasin hiç oynamayan Hamit gibi isimlerden daha az kazanmasına da öfkelenmeye başladı. 
Solda daha faydalı olmasına rağmen o bölgede daha çok Bruma’ya görev verilmesine Yasin içerledi.
Son 2 sezondur gösterdiği performansın ardından Bruma’ya daha çok değer verilmesi Yasin’i üzdü, bütün bunlar tecrübeli isimde bir birikim oluşturdu.
Trabzonspor maçında yedek kalması, sonra da hiç süre alamaması Yasin için bardağı taşıran son damla oldu. 
Adanaspor maçında da bu gerginliğin patlamasını yaşadı ve sonucunda Yasin kadro dışı kaldı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...