'Özgürlük demek millete küfretmek değildir'

Düzenleyen:
'Özgürlük demek millete küfretmek değildir'

GÜNDEM Haberleri

Bahçeli Cumhuriyet'e yönelik operasyonu değerlendirdi: Adında cumhuriyet olup da, cumhuriyet değerlerine en çok zarar verenlerin medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhuriyet'e yönelik operasyonu değerlendirdi. Cumhuriyet gazetesine sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, "Her alanda FETÖ ve PKK'nın ayıklanmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken, medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız etmektedir?" dedi.

"CUMHURİYET YORUMU: ÖZGÜRLÜK MİLLETE KÜFRETMEK DEĞİLDİR"

Devlet Bahçeli şu yorumu yaptı:

"Adında cumhuriyet olup da, cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir. Özgürlük demek millete küfretmek değildir. Özgürlük demek maneviyata sataşmak, mukadderata saldırmak hiç değildir. Şehitlerimize bir kere olsun Fatiha okumayıp milletimizin acılarını paylaşmayanların gündemdeki operasyonlardan hemen sonra mağduriyet kartını ileri sürmeleri bize göre gerçekçi ve geçerli bir durum değildir."

ÇIKIŞTA SORULARI YANITLADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Başkanlık gelmezse Türkiye'nin bölünme riski bulunduğuna" ilişkin sözlerini "Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Türkiye bölünemez. Ama Sayın Başbakan sahip olduğu bilgiler ışığında değerlendiriyorsa onu da saygıyla karşılamak lazım." diye değerlendirdi.

YILDIRIM'A CEVAP: TÜRKİYE'Yİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Başkanlık sistemi gelirse Türkiye bölünür diyorlar. Asıl başkanlık gelmezse Türkiye'nin bölünme riski var." sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Bahçeli, "Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Türkiye bölünemez. Ama Sayın Başbakan sahip olduğu bilgiler ışığında değerlendiriyorsa onu da saygıyla karşılamak lazım." dedi.

AK PARTİ'NİN BAŞKANLIK TEKLİFİ

"AK Parti'nin başkanlık ile kontrol ve denge başlıklarında iki teklif hazırladığı" haberlerine ilişkin görüşü sorulan Bahçeli, bu konuda henüz kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını söyledi.

Bahçeli, MHP'nin ilke ve hassasiyetlerinden neyi kastettiği sorusuna, "Bunun için sizinle bir televizyon programı yapmamız lazım. Çok uzun." yanıtını verdi.

Devlet Bahçeli, "Hükümet Sözcüsü, 'Meclis'te 330'u bulamayacak gibi olursak getirmeyiz' dedi. Bu ön kabulle mi gelmesi anlamına geliyor Hükümetin?" sorusunu "Bu bir anayasa değişikliğinin, referandum yoluyla veya 367'yi aşarak kesinleşmesi yoluyla bir uygulamadır. Eğer 330 olursa referandum yolu açık olur. Onun için 330'u görmeleri gerekiyor. O konuda da düşünmeleri lazım." diye yanıtladı.

"ÖZEL BİR MERCEK Mİ VAR"

Bir gazetecinin "Teklifi getirmek için 330'u daha öncesinden görmemiz lazım gibi bir açıklama yaptı" sözleri üzerine de Bahçeli, "Neyle görecek? Özel bir mercek mi var acaba?" dedi.

"Size daha önceden metni sunarak görmeye çalışacaklar" denilmesine ise Bahçeli, "Henüz daha böyle bir bilgiye sahip değiliz." karşılığını verdi.

"Meclis mi daha önemlidir, yoksa size metnin sunulması da yeterli mi?" sorusunu ise Bahçeli, "Meclis önemlidir." diye yanıtladı.

"AK PARTİ'YLE BİR İRTİBAT YOK"

Bahçeli, şu ana kadar bu konuda kendileriyle görüşmek için AK Parti'den bir irtibatın olmadığını da kaydetti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir gazetecinin "Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, '330'u geçmezse de devam edeceğiz' dedi. Siz daha farklı söylediniz." ifadeleri üzerine, "Sorunun bitmesi için çaba göstermek lazım. Bitmiyorsa onu biriktirip tekrar Türkiye'nin beka sorunu haline dönüştürmek de doğru bir çıkış olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...