Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ ve PKK/PYD hedefleri vuruldu

Düzenleyen:
Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ ve PKK/PYD hedefleri vuruldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamırda Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ'a ait 120, terör örgütü PKK/PYD'ye ait iki hedef ateş altına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yaşattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 70. gününe geldi.

Harekat kapsamında Mare ve Rai'ye bağlı Shudud, Ablah, Eş Şuayb ve Şadır köylerinin kurtarılmasına yönelik taaruz kapsamında dün terör örgütü DEAŞ üyelerinin direnişiyle karşılaşıldı. Gün içindeki çatışmalarda 12 muhalif yaralandı.

Hedefler vuruldu, patlayıcılar imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince terör örgütü DEAŞ'a ait 120, terör örgütü PKK/PYD'ye ait iki hedef vuruldu. Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 4 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi.

Böylelikle harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen mayın sayısı 33, el yapımı patlayıcı sayısı bin 379 oldu.

350 kilometrekare alanda kontrol sağlandı

Muhalifler, 24 Ağustos'tan bu yana bin 350 kilometrekare alanda kontrolü sağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...