Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Şırnak eskisinden daha iyi bir şehir olacak'

Düzenleyen:
'Şırnak eskisinden daha iyi bir şehir olacak'

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı bittiğinde inşallah bir sene içerisinde kimse evsiz kalmayacak. Şırnak eskisinden daha iyi bir şehir olacak." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı bittiğinde inşallah bir sene içerisinde kimse evsiz kalmayacak. Evi yıkılmış herkes evine kavuşacak. Şırnak eskisinden daha iyi bir şehir olacak." dedi.

Aktay, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu heyetle Şırnak'ın Cizre ilçesine geldi. Aktay, partisinin ilçe teşkilatıyla yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün biran önce silah bırakması gerektiğini belirterek, teröristlerin silahlarını bırakmadıkları sürece yapılacak ve konuşulacak bir şey olmadığını ifade etti.

Artık teröristlerin anladığı dilden konuşulacağını vurgulayan Aktay, "Biz onlara çözüm sürecinde bir şans vermiştik verdiğimiz şansı kötü kullandılar. Bunu devletin bir acziyeti olarak gördüler. Devletin buraları terk edeceğini, bu halk üzerinde bir egemenlik kurabileceklerini vehim ettiler. Devletin bunları onlara bırakmayacağını anlamadılar." diye konuştu.

"Kürtler daha iyi bir hayata kavuştukça bunlar çıldırıyor"

"Uyguladıkları terör eylemleri kendi iradeleri ile gelişen eylemler değildir sadece Türkiye'ye yapılan saldırılardaki maşa görevini yürütüyorlar. Devlet bu eylemlerine göz yumacak değil. Ateş olsalar cürümleri kadar yer yakarlar." diyen Aktay, şöyle devam etti:

"Aslında anlamaları için çok fırsatları oldu 2 buçuk yıl boyunca akıllarını başlarına almaları için büyük fırsatlar içeriyordu. Eğer şuan Kürtlere karşı zerre kadar saygıları varsa Kürtlerin hayatlarını zorlaştıran bu terör eylemlerine son verirler. İşin normaline razı olurlar işin normali de siyasettir ve bu ülkenin silahlardan arınması gerekliliğidir. Bizim Kürtlerle bir kavgamızın olmadığını herkes bilsin ve görsün. Biz Kürtlerin meselelerini çözdükçe, biz Kürtlerle kaynaştıkça, terörün daha da azdığını görüyoruz. Kürtler daha iyi bir hayata kavuştukça bunlar çıldırıyor çünkü bunların beslenecekleri bir zemin kalmıyor. Ha bire meselenin çözülmediğini söylüyorlar. Biz de meseleyi çözdüğümüzü söylüyoruz. Ama biz çözdük artık kimse Kürtleri asimile edemiyor, kimse ötekileştirmiyor, Kürtçe yasak değil."

Şırnak'ta yasağın en kısa sürede kalkacağı müjdesini veren Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama yasağın kalmaması için bazı kriterler var. Hala bombalar temizleniyor, terörün yaptığı, koyduğu o alçakça tuzaklar temizleniyor. Onlar istiyor ki masum insanlar gitsin mayına bassın, ölsün. Sonra onların siyasi uzantıları da kalkacak dünyaya başka meseleler anlatacak, başka hikayeler anlatacak. Diyecekler ki 'Türkiye halkına katliam yapıyor, sivil insanları öldürüyor.' Bizim de derdimiz tek bir vatandaşımızın burnu kanamasın, tek bir sivil ölmesin. Tabi ki tek bir askerimiz polisimiz de şehit olmasın istiyoruz. Sokağa çıkma yasağının bir an önce kalkmasının ölçüsü mayınlanmış yerlerin tamamen temizlenmesidir, ölçü budur."

"Evi yıkılmış herkes evine kavuşacak"

Şırnak için imar çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Aktay, "Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı bittiğinde inşallah bir sene içerisinde kimse evsiz kalmayacak. Evi yıkılmış herkes evine kavuşacak. Şırnak eskisinden daha iyi bir şehir olacak. 15 Temmuz'da bir şerden nasıl hayırlı bir sonuç çıkmışsa bu şerden de inşallah hayırlı bir sonuç çıkacak. Biz yaşamaya yaşatmaya ihya etmeye çalışıyoruz ama terör örgütü tam tersi yıkmaya öldürmeye talan etmeye çalışıyor. Onların amacı Kürtlerin yaşamını iyileştirmek değil bilakis onların hayatını mahvetmek." değerlendirmesinde bulundu.

Aktay, daha sonra kent merkezine geçerek, burada bir otelde partisinin il teşkilatıyla bir toplantı yaptı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...