Okuma hayalini 36 yaşında gerçekleştirdi

Düzenleyen:
Okuma hayalini 36 yaşında gerçekleştirdi

YAŞAM Haberleri

Afyonkarahisar'da konuşma güçlüğü çeken bedensel engelli Selçuk Kılca, üniversite öğrencisi eğitim gönüllüsü Esma Alkan'ın ilgisi ve gayretleri ile okuma yazmayı öğrendi.

Afyonkarahisar'da konuşma güçlüğü çeken bedensel engelli Selçuk Kılca, gittiği gençlik merkezinde üniversite öğrencisi ve eğitim gönüllüsü Esma Alkan'ın özel ilgisi sayesinde çok istediği okuma yazmayı öğrendi.

Eşrefpaşa Mahallesi'nde yaşayan Selçuk Kılca (36), küçükken geçirdiği rahatsızlık sonrası bedensel engelli oldu. Konuşma güçlüğü de çeken Kılca, okul çağına gelince bir süre engellilerin gittiği okula devam etti. Kılca, yaşadığı zorluklar nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldı ve okuma yazma hayalini gerçekleştiremedi.

Afyonkarahisar Belediyesinin 4 yıl önce hediye ettiği akülü aracıyla daha rahat dışarı çıkan Kılca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde etkinliklere katılmaya başladı.

Gençlik merkezinde kendisiyle yakından ilgilenen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Esma Alkan'a okuma hayalini anlatan Kılca, genç kızın desteği ile kısa sürede okuma yazmayı öğrendi.

"Gazete okuyabiliyorum"

Selçuk Kılca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlik merkezine gelmeye başladıktan sonra hayatında büyük değişiklikler olduğunu vurguladı. Kendisini daha rahat ve sosyal açıdan başarılı hissettiğini anlatan Kılca, şunları söyledi:

"İki yıldır gençlik merkezine geliyorum. Burada benimle yakından ilgileniyorlar. Geçtiğimiz yıl tanıştığım Esma ile okuma yazma çalışmaları yaptık. Bu konuda önemli bir yol aldık. Okuma yazmayı öğrenmeyi çok istiyordum. Şimdi aileme, arkadaşlarıma mesaj atabiliyorum, gazete okuyabiliyorum. Günlük hayatta her şeyi yapmaya çalışıyorum."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...