Musul'da çatışma ortasında kalan siviller kaçıyor

Düzenleyen:
Musul'da çatışma ortasında kalan siviller kaçıyor

DÜNYA Haberleri

Irak ordusunun, Musul kent merkezinin doğu girişine 1 kilometre mesafedeki Kokceli Mahallesi'ne ilerlemesi sonucu çatışma ortasında kalan siviller güvenli bölgelere doğru kaçmaya başladı.

Irak ordusu ve DEAŞ militanları arasındaki çatışmaların yoğunlaşmasından dolayı can güvenlikleri tehlikede olan siviller, silahlı güçlerin hedefi olmamak için araçlarına beyaz flamalar takarak Peşmerge'nin kontrolündeki Hazır bölgesine gidiyor.

Öte yandan, bölgedeki güvenlik güçleri de evlerini terk eden sivillerin kentin güneydoğu bölgesinde Irak merkezi hükümeti tarafından inşa edilen Hazır Sığınmacı Kampı'na sevk edileceklerini belirtti.

"DEAŞ yüzlerce aileyi rehin tutuyor"

Öte yandan DEAŞ'ın Musul'da yüzlerce aileyi okul ve hükümet binalarında rehin tuttuğu bildirildi.

Irak Ortak Operasyonlar'ında görevli komutan Nibras el-Mekuki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'daki kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, DEAŞ terör örgütü Musul'un sol kanadındaki (kuzey doğu) el-Hadra, Kudüs, es-Semah ve el-Karama bölgelerindeki aileleri okullarda toplamaya zorladı ve buna karşı çıkanları ölümle tehdit etti." dedi.

Musul'un birçok bölgesinde iki günden beri elektriklerin kesik olduğu bilgisini aldıklarını sözlerine ekleyen Mekuki, kentte ayrıca içme suyu ve hastanelerde ilaç sıkıntısının baş gösterdiğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...