Borsa İstanbul'da seans saatleri değişti

Düzenleyen:
Borsa İstanbul'da seans saatleri değişti

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul Yönetimi, piyasaların işlem saatlerinde değişikliğe gitti.

Borsa İstanbul'dan yapılan yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu kararın değerlendirilmesinin ardından üyeler ile yapılan anket sonuçları da dikkate alınarak Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun 27 Ekim 2016'daki toplantısında, Pay Piyasası'nda tam ve yarım iş günlerinde seansların sabah açılışta 09.40’ta emir toplama ile başlamasına, açılış seansının saat 09.55’te bitirilmesine ve sürekli işlemlerin saat 10.00’da başlatılmasına, ayrıca yarım iş günlerinde gün sonunda bir değişikliğe gidilmemesine, tam iş günlerinde ise gün sonunda sürekli işlem son saatinin 17.30’dan 18.00’e çekilmesine, kapanış ve tek fiyattan işlemlerin ise 18.00-18.10 saatleri arasında gerçekleştirilerek seansın saat 18.10’da sona erdirilmesine karar verildiği bildirildi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, mevcut uygulamada saat 13.00-14.00 arasındaki sürekli müzayede işlemlerine verilen ara 14 Kasım'dan sonra da geçerli olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...