İsrail’den Filistin’in Interpol talebine tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail’den Filistin’in Interpol talebine tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail İç Güvenlik Bakanı Erdan, Filistin’in Interpol’e üyelik girişimlerine tepki gösterdi.

İsrail, Filistin Devleti'nin Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı’na (Interpol) üyelik talebine tepki gösterdi.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, "Bu teşkilat, önemli bir teşkilattır ve üyelerine suçla mücadele ve genel düzeni koruma alanlarında yardım etmek için vardır. Teşkilatın politize edilmemesi gerekir." dedi.

İsrail devlet radyosuna göre, Rusya'ya resmi temaslarda bulunmak üzere ziyarette bulunan Erdan'ın Rus yetkililerle Filistin'in Interpol'e üyelik girişimlerini görüştüğü belirtildi.

Filistin Yönetimi, Temmuz ayında, Başbakan Rami Elhamdallah'ın imzasıyla Interpol'e üyelik için resmi başvuruda bulunmuştu.

Filistin'in Interpol'e üyeliğinin onaylanması durumunda, Filistin Yönetimi, Filistinli suçluların yanı sıra özellikle İsrailli birçok askerin yakalanmasını talep edebilecek. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...