BM: Sivillerin canlı kalkan olarak kullanılması savaş suçudur

Düzenleyen:
BM: Sivillerin canlı kalkan olarak kullanılması savaş suçudur

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM), DEAŞ terör örgütünün Irak'ın Musul kentinin güneyinde yer alan Hammam el-Alil bölgesine ulaştığını ve 25 bin sivili zor kullanarak Musul ve civarına yerleştirmek istediğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, "Sivillerin canlı kalkan olarak kullanılması savaş suçudur." dedi.

Shamdasani, Musul'u DEAŞ'ten kurtarma operasyonu devam ederken bütün taraflara uluslararası hukuk kurallarına uyma çağrısında bulundu ve operasyonda sivillerin zarar görmemesi için her türlü önlemin alınması gerektiğinin altını çizdi.

DEAŞ terör örgütü mensuplarının dün sabah düzinelerce tır ve minibüsle Irak'ın Musul kentinin güneyinde yer alan Hammam el-Alil bölgesine geldiğini aktaran Shamdasani, örgütün 25 bin sivili zor kullanarak Musul ve civarına yerleştirmek istediğini belirtti.

Shamdasani, devriye gezen koalisyon güçlerine ait uçakların terör örgütünün kontrolündeki tırları Hammam el-Alil'e geri dönmeye zorladığını, buna karşın minibüslerin Hammam el-Alil'in 15 kilometre kuzeyindeki Ebusaif'e ulaştığını ifade etti.

Son iki haftadır onbinlerce sivilin DEAŞ tarafından zorla yerinden edilerek başka bölgelere yerleştirildiğine dikkati çeken Shamdasani, BM'nin sivillerin güvenliğinden derin endişe duyduğunu kaydetti.

"Iraklı 40 asker öldürüldü"

Shamdasani, DEAŞ'in toplu katliamlar yaptığına dair kendilerine bilgiler ulaştığını da dile getirerek, "Daha önce Irak güvenlik güçlerinde görevli 40 asker öldürülerek cesetleri Dicle nehrine atıldı." dedi.

Sözcü Shamdasani, yaşamını yitiren söz konusu askerlerin daha önce El Şura bölgesi ve Hammam el-Alil'in köylerinden kaçırılan siviller arasında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...