Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Türkiye açıklaması: İzin vermedik

Düzenleyen:
Rusya'dan Türkiye açıklaması: İzin vermedik

DÜNYA Haberleri

Rusya, Türkiye’den narenciye ürünlerinin sevkiyatına henüz izin verilmediğini açıkladı.

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko, Türkiye’den narenciye ürünlerinin sevkiyatına henüz izin verilmediğini ama sevkiyatın yakın zamanda başlayacağını belirtti.

Türkiye Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türk narenciyesinin sevkiyatına geçen hafta başlandığı ifade edilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Alekseyenko, sevkiyata henüz izin vermediklerini, Rus bir heyetin bu hafta denetim gerçekleştireceği ve bu denetim doğrultusunda bir karar alınacağını söyledi. Sevkiyatın başlangıcına yönelik net bir tarih vermeyen Alekseyenko “Türkiye tarafı açıklamalarında biraz acele etti, sevkiyatla ilgili sözleşmeler hazırlayabilirler, ancak bu konuda izin bu hafta yapacağımız denetimin ardından verilecek. Resmi olarak sevkiyat başlamadı. Bu haftadan itibaren uzmanlarımız çalışmalarını başlatacak, tüm bunların hızlı olacağını düşünüyorum. Konuşulduğu gibi narenciye ürünleri sevkiyatı ilk olarak açılacak” dedi.
 
'TÜRKİYE NARENCİYE SEVKİYATINA BAŞLADI'
 
Öte yandan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak da Moskova’daki bir basın toplantısında Türkiye’nin Rusya’ya narenciye sevkiyatına başladığını söyledi. İlk partinin gönderiminin yapıldığını belirten Kavak, marketlerde Türk narenciyelerinin görülebileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...