'DEAŞ Musul'da mahallelerin girişine beton bloklar yerleştirdi'

Düzenleyen:
'DEAŞ Musul'da mahallelerin girişine beton bloklar yerleştirdi'

DÜNYA Haberleri

Iraklı gazeteci Kubeysi, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul'dan gelen bilgilere göre örgütün son günlerde mahallelerin girişine beton bloklar yerleştirerek geçişleri engellediğini belirtti.

Iraklı gazeteci Amir el-Kubeysi, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Musul'da cep telefonuyla iletişim imkanlarının kısıtlandığını, havaalanı pistine ve mahallelerin girişine beton bloklar yerleştirildiğini yazdı.

Kubeysi, İngiltere merkezli Eş-Şarku'l-Avsat gazetesi için kaleme aldığı makalede, terör örgütü DEAŞ'in kontrolünde tuttuğu Musul'daki duruma ilişkin bilgi verdi.

Kentte, cep telefonu şebekesinin çok zayıf olduğunu ve genellikle gece yarısından sonra çalıştığını kaydeden Kubeysi, telefonların "duvarların ardındaki" DEAŞ unsurlarınca dinlendiğini öne sürdü.

Musul Havaalanı pistine beton blok

Makalesinde Musul’daki son duruma ilişkin bilgilerin askeri kanallardan uydular aracılığıyla alındığını, ancak bunun da sınırlı olduğunu aktaran Kubeysi, DEAŞ’ın Musul Havaalanı'na sivil ve askeri uçakların inmesini engellemek için piste beton bloklar yerleştirdiğinin uydular tarafından tespit edildiğini ifade etti.

DEAŞ’ın mahallelerin girişine koyduğu beton blokların da uydular aracılığıyla görüldüğünü, ancak ayrıntılı veriye ulaşılamadığını belirten Iraklı yazar, yerel halkla yaptığı görüşmelerde beton blokların hareket edebilen bir taban üzerine oturtulduğunu öğrendiğini kaydetti. 

"İçeriden gelen bilgilere göre, DEAŞ, son günlerde mahallelerin girişine de beton bloklar yerleştirerek, mahallelerin girişinde geçişleri engelledi." diye yazan Kubeysi, makalesinde örgütün ayrıca geçiş yapanların kimliklerini ayrıntılı şekilde incelediğini belirtti. Iraklı yazar ayrıca DEAŞ'ın, Musul operasyonunun başlamasından önce tüm iletişim araçlarını keserek, çanak antenleri yasakladığına değindi.

DEAŞ'lı aileler işgal ettikleri evleri terk ediyor

Kentte DEAŞ mensubu bazı ailelerin, özellikle Es-Sukker, Ez-Zuhur, El-Müsenna, El-Berid ve Et-Tahrir mahallelerinde işgal ettikleri evleri terk ettiğini ifade eden Kubeysi, DEAŞ’ın mahallelerde militanlarını ve çalışanlarını dinlenmek için kullandığı alanları kapattığını, karargahlarının yerlerini değiştirdiğini ve dışarıya bilgi sızmaması için toplantılarını mobil şekilde gerçekleştirdiğinin bilgisini verdi.

Musul’da esnafın operasyonun ikinci günü iş yerlerini kapatmasının DEAŞ tarafından sessiz direniş olarak algılandığını aktaran Kubeysi, örgütün "ticareti denetleyen biriminin" iş yerlerini açmayanlardan hesap sorulacağına ilişkin bildiri dağıttığını aktardı.

Musul'daki "Irak Medya Ağı" binası terör örgütünün elinden alındı

Öte yandan devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, terörle mücadele güçleri Musul kent merkezine en yakın semte girdi. Güvenlik güçlerinin buradaki "Irak Medya Ağı" binasını DEAŞ'tan aldığı ve bina üzerine ülke bayrağı astığı belirtildi.

Başbakan Haydar el-İbadi'nin 17 Ekim'de başladığını duyurduğu Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 16. gününde devam ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...