Rusya'dan Norveç'e: Bunun acısını çekeceksiniz...

Düzenleyen:
Rusya'dan Norveç'e: Bunun acısını çekeceksiniz...

DÜNYA Haberleri

Rusya'da savunma ve güvenlik komitesi vekili, ABD donanmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Norveç'i çok sert bir dille uyardı.

Suriye'de yıllardır süren iç savaşın karşı karşıya getirdiği ABD ve Rusya arasındaki gerilim artıyor. Rusya, ABD donanmasından gemilere ev sahipkiği yapmaya hazırlanan Norveç'i sert bir dille uyardı. TV2'ye konuşan Rusya Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Frants Klinsevitsj, Norveçlilerin ABD askerlerinin ülkedeki varlığından dolayı acı çekeceklerini belirtirken; "Bu Norveç ve Norveçliler için çok tehlikeli. Buna nasıl reaksiyon vermeliyiz. Norveç'i daha önce hiç stratejik silahlarımızın hedef listesine koymamıştık. Ama bu durum gerçekleşirse, Norveçliler bunun acısını çekecek."ifadelerini kullandı.

Rusya'dan gelen bu çok sert tepkinin ardından konuşan Norveç Savunma Bakanı Ine Eriksen Soreide; "Rusya'nın bu şekilde tepki vermesini gerektirecek bir durum yok. Ama Ruslar, NATO ülkelerinin yaptığı neredeyse her şeye bu şekilde tepki veriyorlar." dedi.

ABD'nin birliklerini göndereceği Vaernes, Rusya-Norveç sınırına 1000 km uzaklıkta bulunuyor. 1949'dan bu yana NATO üyesi olan Norveç'te ABD'nin askeri malzeme deposu olarak kullandığı, dağların içine açılmış tüneller bulunuyor. NATO üyesi ülkeler geçtiğimiz günlerde Rusya sınırında bulunan Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerine de askeri birlikler gönderme kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...