Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan'da patlama oldu, 9 kişi öldü 56 da yaralı var

Düzenleyen:
Pakistan'da patlama oldu, 9 kişi öldü 56 da yaralı var

DÜNYA Haberleri

Pakistan'da bir gemi söküm tesisindeki tankerlerde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 9 işçi öldü, 56 kişi yaralandı.

Pakistan'ın batısındaki Belucistan eyaletine bağlı Gadani kentinde bulunan, tadilat ve hurdaya ayırma işlemlerinin yapıldığı bir tersanede demirli petrol tankerinde bir dizi patlama meydana geldi. Patlama ve sonrasında çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetti. Gemideki bir gaz silindirinin alev alması sonucu meydana gelen peşpeşe patlamalar nedeniyle gökyüzünü kalın bir duman tabakası kapladı. Belucistan İçişleri Bakanı Ekber Harifal, sabah saatlerinde çıkan yangının hala devam ettiğini ve yangını söndürmek için yeterli ekipmana sahip olmadıklarını söyledi. Patlamalar sonrası gemide mahsur kalan 200 kişi ise belirli aralıklarla kurtarıldı.

Yerel hükümet görevlisi zülfikar haşimi ise AFP'ye yaptığı açıklamada Pakistan ordusu ve Deniz Güvenlik Ajansı'ndan yardım istediklerini kaydetti. Yerel kurtarma görevlilerinin gemide mahsur kalan işçileri kurtarmak için seferber oldukları açıklandı.

Başbakan Navaz Şerif ise meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyduğunu açıkladı. Pakistan'da endüstriyel iş kazaları, çalışma bölgelerindeki temel güvenlik tedbirlerinin yokluğu ve bu konuda yasal bir zorunluluk bulunmamasından ötürü sıklıkla yaşanıyor. 2012 yılında Karaçi'deki bir tekstil fabrikasında çıkan yangında da 255 kişi yaşamını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...