Kaçak elektrik kulanan 67'lik dedeye hapis şoku

Kaçak elektrik kulanan 67'lik dedeye hapis şoku

YAŞAM Haberleri

Nevşehir'de kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla elektrik dağıtım şirketi tarafından hakkında dava açılan 67 yaşındaki Murat Karaduman, 5 bin TL para ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Nevşehir'de kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla elektrik dağıtım şirketi tarafından hakkında dava açılan 67 yaşındaki Murat Karaduman, 5 bin TL para ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Koltuk değnekleri ile yaşamını sürdüren, kalp ve şeker hastası Karaduman'ın 30 Mayıs tarihine kadar teslim olması gerekiyor. nbsp;Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Boğaz köyünde eşi Kıymet Karaduman ile birlikte yaşayan 10 çocuk ve 17 torun sahibi Murat Karaduman, geçen yıl evinde bulunan çamaşır makinesinde elektrik kaçağı olduğu için evine bir elektrikçi çağırdığını söyledi. Çağırdığı elektrikçinin elektrik saatinden yeni bir hat çekerken yanlışlıkla kabloyu sayaç girişinden aldığını ve bir süre sonra sayaç okumaya gelen elektrik dağıtım şirketi yetkililerinin kaçak elektrik kullanmaktan dolayı hakkında tutanak tuttuklarını söyleyen Karaduman, "Evimde 6 ay boyunca elektriksiz yaşadım. Mum ışığında yaşamımı sürdürmeye çalıştım. Sonra da bana 5 Bin TL para ve 3 yıl hapis cezası geldi" dedi. nbsp;Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendisine yapılan tebligat ile 30 Mayıs 2013 tarihine kadar Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olması gerektiğini söyleyen yaşlı adam, 3 yıllık hapis cezasını Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda çekeceğini kaydetti.Kalça kemikleri olmadığı için 27 yıldır koltuk değnekleri ile yürüdüğünü ve aynı zamanda kalp ve şeker hastası olduğunu belirten Karaduman, para cezasını da ödeyecek durumu olmadığını ifade etti.
Her 3 ayda bir 750 TL Sakatlık Maaşı aldığını ve geçimini güçlükle karşıladığını vurgulayan Karaduman, ''Eğer bu halde beni cezaevinde yatırmaya gönülleri razıysa ben de razıyım ama inanın ben kötü bir şey yapmadım. Yıllardır faturalarımı düzenli olarak ödedim. Bu konuda bana birilerinin yardım etmesini istiyorum" dedi.
Eşinin düştüğü duruma çok üzüldüğünü belirten Kıymet Karaduman ise, çaresiz olduklarını ve çaldıkları tüm kapıların yüzlerine kapandığını ifade etti. Eşinin günlük yaşamını tek başına idame ettirmesinin mümkün olmadığını savunan Kıymet Karaduman, eşine bakabilmek için kendisinin de cezaevine girmek istediğini söyledi. nbsp;
Kıymet Karaduman, ''Ne olur onu cezaevinden kurtaramayacaksanız beni de onunla beraber yatırın. Yoksa eşim oralarda ölür. Zaten koltuk değnekleri ile bile yürümekte güçlük çekiyor, tek başına oturamıyor. Bununla beraber hem kalp hem şeker hem de tansiyon hastası. Bu nasıl bir vicdansızlık?" diye konuştu. nbsp;NEVŞEHİR (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...