Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova'da

Düzenleyen:
Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova'da

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Akar’la birlikte MİT Müsteşarı Fidan’ın da Moskova’da olması dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına göre Orgeneral Akar, Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeri Gerasimov’un resmi davetlisi Moskova’ya gitti. 

Org. Akar ve Fidan Moskovada

Akar’ın bu ziyaretinde, TSK’nın DEAŞ’la mücadele kapsamında Suriye’de yürüttüğü “Fırtına Kalkanı” operasyonu ile PYD/YPG’nin durumu öne çıkan konular oldu. Irak’ın Musul kentini DEAŞ’tan temizlemek için yapılan operasyon ve sonrasında yaşanabilecek gelişmeler de dünkü ziyarette gündeme geldi. 

Suriye ordusunun Türk hava unsurlarına karşı hava savunma sistemlerini devreye sokmasından sonra Türk savaş uçaklarının 22 Ekim’den bu yana DEAŞ’a yönelik hava operasyonları gerçekleştirememesi de ziyaretin önemli konu başlıklarından birisi oldu. Türk jetlerinin Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye’nin kuzeyinde hava harekâtlarının yeniden koordinasyonuyla ilgili iki komutanın fikir alış verişinde bulunduğu öğrenildi. 

Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova'da

Org. Akar ve Fidan Moskovada
Akar, DEAŞ’a karşı ÖSO’ya havadan destek verilemediği için, bölgenin DEAŞ’tan temizlenmesinin yavaşladığı, bunun da terör örgütüne avantaj sağladığı mesajını verdi. Akar, Türkiye’nin PYD ile işbirliğine gidilmesini asla kabul etmeyeceğini Rus mevkidaşına bir kez daha hatırlattı.

Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova'da

HAKAN FİDAN SÜRPRİZİ

Bu arda Org. Hulusi Akar’la birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da Moskova’da bulunduğu öğrenildi. Fidan’ın da gündeme dair konularla ilgili olarak temaslarda bulunduğu tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...