Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van'da kaçmaya çalışan araçta 20 kilo C4 ele geçirildi

Düzenleyen:
Van'da kaçmaya çalışan araçta 20 kilo C4 ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri

Van'da güvenlik güçlerinin yol kontrolü yaptığı bir araç kaçmaya çalıştı. Yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan araçtaki zulada 20 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili araçta bulunan 5 kişi göz altına alındı.

Van'da, yol kontrolleri sırasında kaçmaya çalışan bir  araçta bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 20 kilogram C4  patlayıcı ele geçirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü  ekiplerinin Kurubaş mevkisinde yaptığı yol kontrolü sırasında kaçmaya çalışan bir  araç, kovalamacanın ardından yakalandı. Ekipler, araç içerisindeki 5 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet otoparkına götürülen araçta yapılan aramada, gizli bölmelere  zulalanmış 9 paket halinde 18 kilogram plastik C4 patlayıcı madde ile konserve  kutuları içerisinde bulunan zaman ayarlı ve ateşleme düzenekleri hazır 2 bomba ve  patlayıcılara ait çok sayıda fünye ele geçirildi.

Uzman ekiplerce gerçekleştirilen incelemelerde konserve kutularının  içerisine de 2 kilogram C4 patlayıcı yerleştirildiği belirlendi. Operasyonun ardından çalışmalara devam eden ekipler, Tuşba ilçesine  bağlı Molla Kasım Mahallesi'nde toprağa gömülü vaziyette 2 Kalaşnikof, Bixi ve bu  silahlara ait çok sayıda mühimmat buldu. Olayla ilgili bir kişi daha gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 6 şüphelinin Van Emniyet Müdürlüğü  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Ele geçirilen ve yaklaşık 30 ton amonyum nitratı tetikleyecek güçte  olduğu değerlendirilen 20 kilogram C4 patlayıcının, birçok sansasyonel eylem için  batı illerine gönderilmeye çalışıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...