Musul operasyonunda 100'den fazla DAEŞ'li öldürüldü

Musul operasyonunda 100'den fazla DAEŞ'li öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Irak'ta, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında düzenlenen hava saldırılarında bu terör örgütüne mensup 100'den fazla militanın öldüğü bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan açıklamada, askeri istihbarat doğrultusunda Musul kentindeki DEAŞ'a ait 5 mevzinin F16 savaş uçaklarıyla bombalandığı belirtildi. Bu kapsamda, kentteki Oberoi Oteli'ne düzenlenen hava saldırısında 67 militanın öldüğü bilgisi verilen açıklamada, ormanlık bölgenin hedef alındığı saldırılarda ise 29 militanın öldüğü, 25 militanın yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, silah ve mühimmat deposu ile askeri bir merkezin hedef alındığı iki saldırıda da onar militanın etkisiz hale getirildiği, 15 militanın yaralandığı duyuruldu.
- "DEAŞ sivilleri canlı kalkan olarak kullanabilir"
Irak ordusunda görevli subay Cebbar Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'da askeri alanlara ilerlemede, terör örgütü DEAŞ'ın canlı kalkan olarak kullanmak üzere yüzlerce sivili alıkoyduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi. Kentte doğu, güney ve batı cephelerinde bugün gerçekleştirilmesi planlanan ilerlemeyi beklemediğini belirten Hasan, "DEAŞ militanları, mühimmatlarını bırakarak Musul'un merkezine çekildi ancak DEAŞ'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanabilme sorunu ile karşı karşıyayız. Bu durum büyük ölçüde ilerlememizi engelleyecektir." dedi. Şii milis gücü Haşdi Şabinin komutanlarından Ebu Mehdi el-Muhendis ise yaptığı açıklamada, Musul'un batı cephesinde engebeli araziler bulunduğunu ve DEAŞ militanlarının büyük kayıpların ardından bu bölgelerde direniş gösterdiğini kaydetti. Muhendis, Telafer'in tamamen kurtarılması için Musul ile arasındaki batı hattın kesilmesini hedeflediklerini aktardı. Başbakan Haydar el-İbadi'nin 17 Ekim'de başladığını duyurduğu Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...