Dağ: FETÖ okullarını kapatın

Düzenleyen:
Dağ: FETÖ okullarını kapatın

GÜNDEM Haberleri

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, FETÖ’nün en organize olduğu ülkelerden biri olan Moğolistan’a giderek, ülke yöneticilerinden bu örgüte ait okulları kapatmalarını istedi.

TBMM Dostluk Grubu üyesi milletvekilleriyle birlikte gittiği Moğolistan’da 4 gün kalan Dağ, ülkenin milletvekilleri, meclisbaşkanı, Millî Savunma Bakanı ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, 1.600 öğrencinin eğitim gördüğü 5 okulun kapatılmasını istedi. Dağ, Moğolistanlı yöneticilerin ilk görüşmelerde bu talebe sıcak bakmadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Onlara ‘Bu okulları ya kapatın ya da Türkiye Maarif Vakfı’na devredin’ dedik. Moğolistanlı yöneticiler bu durumu öğrenci ve velilere nasıl anlatacaklarının endişesini yaşadı. Onlara 15 Temmuz gecesini, sonrasında yaşananları FETÖ’nün nasıl örgütlendiğini, ülkeye nasıl sızdığını anlattık. Bu konuşmalardan sonra bu konuda ciddi çalışma yapacaklarını söylediler. Ayrıca ekonomik iş birliği konularını da konuştuk” dedi. Dağ, Orhun Kitabeleri ile Bilge Tonyukuk anıt alanını gezdiğini belirterek TİKA’nın (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) burada yaptığı çalışmaları yerinde gördüğunu anlattı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...