Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müfettiş ve denetçiler örgütte aktif çalışmış

Düzenleyen:
Müfettiş ve denetçiler örgütte aktif çalışmış

GÜNDEM Haberleri

Sayıştay’da görevli müfettiş ve denetçiler örgüt adına aktif şekilde faaliyet yürütmüş...

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ soruşturmasında örgütün Sayıştay içerisindeki elemanları deşifre edildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklanan Sayıştay denetçileriyle ilgili hazırlanan istihbarat raporuna ulaşıldı. Savcılık dosyasına giren istihbarat raporunda yer alan isimlerin örgüt içerisindeki pozisyonları, faaliyetleri ve görevlerine ilişkin çarpıcı tespitler yapıldı. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre; tepe noktada eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Mehmet Oğuz Kaya ve Sayıştay Başdenetçilerinden Şahin B’nin Sayıştay’daki en önemli isimlerden olduğu değerlendiriliyor. Örgütün Sayıştay’daki bölge abisi olarak da Serhat A. tanımlanıyor. Raporda, Serhat A’nın örgütün Anayasa Mahkemesindeki kadrosuyla irtibatlı olduğu ve eşinin ise FETÖ’ye ait eğitim kurumlarında çalıştığı kaydedildi. Yine Sayıştay denetçilerinden olan şüphelilerden birinin de FETÖ’nün kripto okulu Anafartalar Kolejine para yatırdığı, ayrıca Bylock kullanıcısı olduğu bildirildi.
Tutuklanan müfettişlerden Necdet A.’nın özellikle örgüt adına aktif bir şekilde faaliyet yürüttüğü istihbarat raporlarında kaydedildi. Necdet A.’nın örgüt üyelerini Zaman gazetesi ve Sızıntı gibi yayınlara üye olmaya zorladığı bildirildi. Sayıştay’daki himmet toplama faaliyetlerini yürüttüğü ifade edilen raporlarda, Necdet A’nın para hareketleri de dikkat çekti.
Raporda, müfettişlerden Tuncay G.’in ‘köstebek’ rolünü üstlendiği belirtildi. Sayıştay’dan dışarıya örgüt için bilgi sızdırdığı belirtilen Tuncay G.’in aynı zamanda ByLock listesinde olanlarla para alışverişinde bulunduğu da raporda vurgulandı. Şüphelilerden denetçi Yakup A’nın da bir dönem Bank Asya’da çalıştığı ve Fatih Üniversitesi’nden mezun olduğu istihbarat raporlarına yansıdı. FETÖ’nün kapatılan ‘Kimse Yok mu’ derneğine para gönderdiği ve üyesi olduğu da ifade edildi. Yakup A’ın ayrıca sohbet ekibinden olduğu belirtildi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...