Bahçeli'de idam talebi

Düzenleyen:
Bahçeli'de idam talebi

POLİTİKA Haberleri

“Madem millet idam cezasını istemektedir; o hâlde bahaneye ve fuzuli konuşmaya gerek yoktur AK Parti hazırsa, MHP dünden vardır.”

Damla Peker ANKARA
MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında idam cezası ile ilgili AK Parti’ye çağrıda bulundu. Bahçeli, “Terör, savaş ve çok yakın savaş suçlarına idam cezasını düzenleyen tasarı veya teklif TBMM’ye gelmesi hâlinde, MHP gereğini yapacaktır” dedi.
Konuşmasını idam tartışmaları ve başkanlık sistemine ayıran Bahçeli özetle şunları söyledi:
Dediler ki, MHP, AK Parti’nin önünü açtı, AK Parti iktidarının devamını sağladı. Herhâlde bu çürük iddia sahipleri, milli iradenin ne dediğinin, nasıl tercihte bulunduğunun, neye karar verdiğinin hem yabancısı hem de hazımsızıdır. MHP’nin sandık sonuçlarına saygısızlığı, millî iradeye şaşı bakışı nerede görülmüş, ne zaman duyulmuştur? Millet ne derse o değil midir? Demokraside göremediğimizi kaosla mı elde etseydik? Biz yalnızca Türkiye’nin önünü açar, düğümleri çözeriz.
Cumhurbaşkanı idam cezasına gönüllüdür ve onaylayacağını şimdiden beyan etmiştir. Başbakan da Meclis’te uzlaşma olması hâlinde bunun mümkün olabileceğini söylemiştir. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, milletimiz bunu istemektedir. O hâlde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AK Parti hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan’a diyorum ki, gelin bu işi bitirelim, milletimize ve ülkemize düşmanlık yapanların hakkından gelelim.
CUMHURİYET’E OPERASYON
 Adında Cumhuriyet olup da, Cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir. Özgürlük demek millete küfretmek değildir. Özgürlük demek maneviyata sataşmak, mukadderata saldırmak hiç değildir. Şehitlerimize bir kez olsun Fatiha okumayıp milletimizin acılarını paylaşmayanların gündemdeki operasyonlardan hemen sonra mağduriyet kartını ileri sürmeleri bize göre gerçekçi ve geçerli bir durum değildir.”
Bahçeli grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin Meclis’te kabul edilmemesi durumunda, bir kez daha görüşülmesi yönündeki soru üzerine Bahçeli, “Sorunun bitmesi gerek. Bitmiyorsa da onu biriktirip Türkiye’nin beka sorunu hâline dönüştürmenin gereği olmaz” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...