Cumhuriyet'e suçlamalar: Manşetleri proje

Düzenleyen:
Cumhuriyet'e suçlamalar: Manşetleri proje

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Buna göre gazeteye yöneltilen suçlamalar şöyle: Manipülasyon ile gerçeği perdeleyip, FETÖ'nün amacına uygun hareket ederek, iç kargaşa çıkartmaya ve ülkeyi yönetilemez hale getirmeye yönelik haberler yayımlandı. 17-25 Aralık olaylarının ardından Ergenekon savcıları Cumhuriyet gazetesinde yer aldığı ve şüphelilerden Can Dündar ile görüştü. Dündar bunları övdü. Bu tarihten sonra gazetenin yayın çizgisi proje dahilinde değişti. FETÖ'nün sosyal medyada manipülatif bir şekilde kullandığı ''Fuat Avni'' hesabında yaptığı tüm asılsız ve sahte paylaşımlar, Cumhuriyet gazetesi tarafından haberleştirildi. 15 Temmuz'dan sonra TSK ve emniyet güçlerinin terörle mücadele kapsamında yaptığı harekat ve operasyonları "savaş" olarak yansıttı. Gazete, FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesi aynı manşetleri attı. Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay İpek grubuna kayyum atanınca "Hükûmeti devirmeye ya da görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suç değildir" diye paylaşımda bulundu. Bu arada Cumhuriyet Vakfı’na yönelik incelemede 18 Şubat 2014'te yeterli sayıya ulaşmadan yapılan toplantıda alınan kararla oluşturulan yönetim kurulu üyelerinin seçilmemiş sayıldığı, bu sebeple de vakfın fiilî ehliyetini kaybettiği değerlendirildi. Bu arada yurt dışında olduğu tespit edilen gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...