TOKİ 2. etap konutlar için talepler Haziranda

- Güncelleme:
TOKİ 2. etap konutlar için talepler Haziranda

Ekonomi Haberleri

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapımına başlanan ve yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen TOKİ 2. etapta bulunan bin 244 konutun satışı için başvurular haziran ayında başlıyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapımına başlanan ve yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen TOKİ 2. etapta bulunan bin 244 konutun satışı için başvurular haziran ayında başlıyor. nbsp;
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TOKİ 2. etap konutlarının satışı ile alakalı taleplerin önümüzdeki haziran ayı içerisinde alınacağını bildirdi. Şu anda yerleşime açılmış olan 1. etap ile önümüzdeki birkaç ay içerisinde yerleşimin başlayacağı 2. etapta toplam 2 bin ailenin yaşayacağını kaydeden Şahin, "Pazaryeri, Domaniç, hatta Bursa'mızın dağ yöresi dediğimiz 4 ilçe nüfusundan daha fazla insan burada yaşayacak. Burasını bir kompleks olarak düşünülüyor. Birinci etapta cami ve ilköğretim okulu vardı. İkinci etapta 32 derslikli lise ile 3 hekimli bir aile sağlığı merkezi olacak. Burası İnegöl'ün en yeni yerleşim merkezidir. İnegöl'ümüzün gelişime açık noktasıdır. Bu projenin gelişimine hep beraber katkı sağlıyoruz. Sosyal konutların ağırlıkta olması için projede değişiklik yaptık. 180 ay vade ile dar gelirli insanımıza konut edindirmiş olacağız. Ayrıca eğitime de lise binası ile katkı sunacağız. Bir açığımızı daha kapatmış olacağız. Yaklaşık bin öğrencinin burada eğitim almasını sağlayacağız. Müteahhit firmadan okulun önce bitirlemisini istiyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinde huzur içinde oturmaları bizleri mutlu edecektir" dedi.
Şahin, dar gelirli vatandaşlara yönelik her biri 84 metrekare olmak üzere 764 sosyal konutun 380 lira aylık taksitlerle hak sahiplerine verileceğini, dar gelirli insanların konut sahibi olmalarına şans tanınacağını kaydetti. Şahin, "Bin 244 konutun 764 tanesi dar gelirliler için, 500 tanesi ise 110 metrekarelik normal konut olacak. Daha inşaatlar bitmeden TOKİ talep almaya başlayacak. Talepler 3 Haziran ile 1 Temmuz 2013 tarihleri arasında alınacak" şeklinde konuştu. nbsp;BURSA (İHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...