ÖSO'dan 'sivillerin hedef alındığı' iddiasına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ÖSO'dan 'sivillerin hedef alındığı' iddiasına tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Özgür Suriye Ordusu, Halep'teki rejim kuşatmasını kırma operasyonunda "yalnızca askeri mevzilerin" hedef alındığını açıkladı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep'teki rejim kuşatmasını kırma operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, Esed ve ortakları tarafından "Halep'e yönelik kuşatmaya, sivillerin yerlerinden edilmek amacıyla aç bırakılmasına, uluslararası toplumun kuşatma altında kalanlara yardım götürememesine" karşılık sivilleri kurtarmak için söz konusu operasyonun başlatıldığı belirtildi.

Halep Fetih Ordusu adı altında bir araya gelen bazı ÖSO unsurlarının, Suriyelilerin "özgürlük ve onur" isteklerini gerçekleştirmek amacıyla yürüttükleri operasyonun ilk aşamasında önemli başarılar elde ettiği hatırlatılan açıklamada, sivillerin hedef alındığı yönündeki iddialar reddedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Esed rejimi, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmış, önemli yerleşim alanlarına ağır silahlar ve roketatarlar yerleştirerek açık bir şekilde uluslararası insan hakları yasalarını ihlal etmiştir. Halep Fetih Ordusu ise sivil alanlardan uzak durarak, sivillerin kanının dökülmesinden kaçınmıştır. ÖSO'nun bütün roket atışlarının hedefleri, askeri havaalanları, sığınaklar ve kışlalardır."

Rejimin kontrolü altındaki bölgelerde yaşayanlara askeri mevzilerden uzak durmaları yönünde çağrıda bulunulan açıklamada, muhaliflerin, askeri bölgeleri tanımladığı ve sivillere yönelik "güvenli yerlere gitmeleri" yönünde defalarca açıklama yayımladığı hatırlatıldı.

İlgili yerel ve uluslararası yetkililerden, bu bilginin bölgedeki sivillere ulaştırılmasının istendiği vurgulanan açıklamada, "Tüm Halep halkı, bizim halkımızdır, onlar için savaşıyoruz. Halep halkını savaşın kötülüklerinden korumak ve kurtarmak bizim önceliklerimiz arasındadır." ifadesine yer verildi.

Halep Fetih Ordusu'nun, masum sivillere yönelik saldırıda bulunduğu kanıtlanan savaşçılardan söz konusu eylemlerin hesabını soracağı kaydedilen açıklamada, tüm muhalif unsurlar ile ÖSO savaşçıları sivillerin ve onların mülklerini korumaya ilişkin kurallara uymaya çağrıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...