Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kış mevsiminde bal tüketin

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kış mevsiminde bal tüketin

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Kış mevsimi ile birlikte daha fazla duyulan enerji ihtiyacının karşılanmasında balın önemli bir besin olduğu ve her yörenin kendine has lezzetli, aroması farklı ballarının şifa kaynağı olduğu belirtiliyor.

Kış aylarında yakalanılan hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren balın, birçok faydası var. Eskişehir’de bal satışı yapan esnaf Hüseyin Ekimci, vatandaşlara bal tüketimi konusunda tavsiyelerde bulundu. Kış aylarında tüketilmesi gereken arısütü polen ve lavanta balının faydalarından bahseden Ekimci, “Kış sezonunda vatandaşlara tavsiye ettiğimiz arı sütü polen balı. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, direncini arttırmak ve rahatsızlıkların artmaması, kendilerini dinç hissetmeleri, çocukların kuvvetlenmesi ve zekalarının artması için arısütü bal, polen tavsiye ederiz. Karaciğer dostu lavanta balı da kış sezonunda tüketilmelidir. O biraz daha don olur. kendi özelliğinden dolayı kavanoza girer girmez zaten krem gibi donma meyili vardır” dedi. 
Her yörenin kendine özgü, lezzet ve aroması farklı balları birer şifa kaynağı 
Her yörenin kendine özgü farklı bir bal çeşidi olduğunu ve yetişen bütün çiçeklerin farklı şifalarının bulunduğunu aktaran Ekimci, “Biz yöresel olarak takip ediyoruz. Balı harmanlama yapmıyoruz karışım yapmıyoruz balı aldığımız yöre ve bölgeye göre balı her yörenin kendi bölgesindeki çiçeklerde bulunan farklı bir şifası vardır. Kulapan’ınki farklı, Mihalıççık Büğdüz tarafının vardır. O yöredeki iklim ve çiçekler farklı olduğu, farklı bir endeks var orada. Gittiğiniz her yörede attığınız her adımda farklı bir bal vardır. Hiçbir yöre bir diğerini tutmaz. Hepsinin ayrı şifası ayrı yeri vardır” şeklinde konuştu. 
Eskişehir’a has özel ‘Han Kulapan’ yöresi balının ünü artıyor 
Bal satışı yapan esnaf Hüseyin Ekimci, Eskişehir’in Han Kulapan yöresinde her yıl olan baldan çok daha farklı, lezzetli ve şifalı bir bal çıktığını aktardı. Ekimci, “Bu sene Eskişehir’imizin has, sanayi ve fabrikasal atık olmadan, Han Kulapan yöresinden aldığımız özel bir bal vardır. Orada farklı çiçeklerin; kekik, geven ya da yeni çıkan çiçeklerin, ayçiçeği ve farklı ürünlerin olmadığı doğal bir ortamdan alınan lezzetli, aroması farklı, her yıl çıkan aromadan daha farklı, lezzetli, şifalı bir bal yakaladık orada. Bu sene Eskişehir’in dört dörtlük bir balıdır Han Kulapa Balı” şeklinde belirtti. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...