Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ceza yargılaması değişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ceza yargılaması değişiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çocuğa cinsel istismar, vücut dokunulmazlığı ve nitelikli dolandırıcılık suçlarında cezaların alt sınırı artıyor.

TBMM Adalet Komisyonu, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'yı, bugün görüşüyor.

Türk Ceza Kanunu'nun devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçları ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar nedeniyle verilen tutuklama kararları, askeri tutukevleri dışındaki ceza infaz kurumlarında yerine getirilecek.

Askerler hakkında diğer suçlardan verilen tutuklama kararları, bu sıfatları korudukları sürece askeri tutukevinde olacak.

Çocuğa cinsel istismar

Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak, cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması halinde, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Cinsel istismar, vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi halinde, 16 yıldan aşağı olmamak üzere, hapis cezası uygulanacak.

Mağdurun 12 yaşını tamamlamamış olması halinde verilecek ceza, istismar durumunda 10 yıldan, sarkıntılık durumunda 5 yıldan az olamayacak.

Dolandırıcılıkta cezanın alt sınırı artıyor

Dolandırıcılık suçlarında ve tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesinde uygulanan hapis cezalarının da alt sınırları artırılacak.

Bilişim sistemlerini, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık yapanlara verilen hapis cezasının alt sınırı da 3 yıldan, 4 yıla yükseltilecek.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, hakkında soruşturma başlatılmadan önce sağlık kuruluşlarına başvurarak, tedavi istemesi halinde ceza almayacak.

Fuhşu kolaylaştırmak veya fuhşa aracılık etmek amacıyla hazırlanan görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...