İlkay'la M. City çok farklı

Düzenleyen:
İlkay'la M. City çok farklı

SPOR Haberleri

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de top koşturan Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, ortaya koyduğu form grafiğiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Sezon başında Almanya'nın Borussia Dortmund takımından 20 milyon sterline transfer olan 26 yaşındaki futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3-1 kazandıkları ve 2 gol kaydettiği Barcelona maçının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
İlkay Gündoğan, maçta attığı iki golle ilgili olarak, "Beklemiyordum. Takımın golcüsünü değilim. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Barcelona karşısında gerçekten muhteşem oynadık. İkinci yarı bizim için çok güzel geçti." dedi.
Deneyimli futbolcu, Guardiola'nın Barcelona maçına takımı nasıl hazırladığıyla ilgili soruyu da, "Pep Guardiola, Barcelona karşısında sakin olmamızı istedi. Sonuçta dünyanın en iyi takımına karşı oynuyoruz. Bu maçlarda sakin olmak önemli. Guardiola nedeniyle bizim oyun tarzımız Barcelona'ya benziyor." diye yanıtladı.

- Manchester City'de İlkay Gündoğan etkisi

Guardiola yönetiminde sezona çok iyi başlayan Manchester City, West Bromwich Albion mücadelesine kadar tüm kulvarlarda son altı maçını kazanamamıştı. Manchester ekibi, İlkay Gündoğan'ın galibiyetlerde büyük rol oynadığı West Bromwich Albion ve Barcelona maçlarından üç puanla ayrılarak rahat bir nefes aldı.

Ligde ve Avrupa kulvarında son 5 gün içinde West Bromwich Albion ile Barcelona maçlarında 4 gol ve 1 asistle oynayan İlkay Gündoğan, "Kolay olmadı. Buraya sakat geldim. Hocalar ve takım arkadaşlarım bana yardımcı oldu. Adım adım eski formuma döndüm. Tabii ki bu süreç biraz zor geçti. 90 dakika futbol oynamaya alışmam gerekiyordu." diye konuştu.
Kariyerinde ilk kez Almanya dışında forma giyen yıldız futbolcu Premier Lig'e adapte olup olmadığıyla ilgili soruya da, "Alıştım diyebilirim. Öyle düşünüyorum. Çok zor ve çekişmeli bir lig. Her rakip kaliteli. Kalitesiz takım zaten yok. Her maç çetin geçiyor ama iyi bir takıma ve hocaya sahibiz. Lideriz ve sezon sonuna kadar unvanımızı elimizde tutmak istiyoruz." yanıtını verdi.

Şampiyonlukta kendilerini en çok hangi takımların zorlayabileceğiyle ilgili soru üzerine İlkay, "Şu anda Arsenal ve Liverpool iddialı görünüyor. Ama Tottenham ve Chelsea de var. Manchester United geri dönebilir. Şampiyonluk için 5-6 aday bulunuyor. Hepsi de şampiyon olabilecek kalitede. İnşallah sezon sonunda şampiyon olabiliriz." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...