Irak'ta Cuma namazı sonrası gösteri düzenlenecek

/ Kaynak: AA
Irak'ta Cuma namazı sonrası gösteri düzenlenecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın çeşitli kentlerinde Cuma namazının ardından "Meydandakilerin seçeneği, seçeneğimizdir Cuması" adı altında gösteriler düzenlenecek.

Irak'ın çeşitli kentlerinde Cuma namazının ardından "Meydandakilerin seçeneği, seçeneğimizdir Cuması" adı altında gösteriler düzenlenecek. Bağdat, Ramadi, Felluce, Samarra, Musul, Kerkük, Bakuba ve Tikrit gibi birçok kentte halk, "Meydandakilerin seçeneği, seçeneğimizdir Cuması" adı altında Başbakan Nuri el-Maliki hükümetini protesto etmek amacıyla düzenlenecek gösterilere katılmak için meydanlara akın ediyor. Başkent Bağdat'ta bugün arttırılan kontrol noktaları dikkati çekerken, Cuma namazının kılınacağı yerlerde toplanmaya çalışan göstericilere güvenlik güçleri zorluk çıkarıyor. Güvenlik güçlerinin, başkent Bağdat'taki Sünni çoğunluğa sahip Azamiye, El-Hadra, Amiriye, Gazaliye, Dora ve Seydiye semtleriyle Bağdat'ın kuzeyindeki Taci ve Tarmiye bölgelerini kuşatarak, camilerin etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Hanefi mezhebinin kurucusu İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin türbesinin bulunduğu Azamiye semtine araçların giriş ve çıkışları yasaklandı. Sünni çoğunluğa sahip Azamiye semtini Şii çoğunluğun bulunduğu Kazımiye semtlerini birbirine bağlayan Dicle Nehri üzerindeki El-Eimme Köprüsü her Cuma olduğu gibi bugün de araç trafiğine kapatıldı. Bağdat'ın 70 km kuzey doğusundaki Diyale ilinin merkezi Bakuba'da geniş güvenlik önlemleri alındığı ve kentin ana girişinin güvenlik gerekçesiyle kapatıldığı bildirildi. Öte yandan, Bağdat'ın 110 km batısında bulunan Ramadi'deki gösterileri takip etmek isteyen bazı basın mensuplarının tutuklandığı kaydedildi. Irak'ın birçok kentinde hükümetin izlediği politikaya tepki olarak 21 Aralık 2012'den beri protestolar düzenleniyor. nbsp; nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...