Binali Yıldırım, 'Sigorta poliçelerini takibe aldık'

- Güncelleme:
Binali Yıldırım, 'Sigorta poliçelerini takibe aldık'

Ekonomi Haberleri

Bakan Binali Yıldırım, 'Sigorta poliçelerinin her yıl biraz daha şişirildiğinin farkındayız. Sigorta işini genel olarak yakın takip altına aldık' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Otobüsçüler Derneğinin (TOFED) 5. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasında yaptığı konuşmada, otobüsçülük sektörünün sorunlarını gençlik yıllarından bildiğini, babasını bu işi yapması için kendisinin ikna ettiğini anlattı. Yıldırım, "Rahmetli babamı otobüsçülüğe ben soktum. 'Oğlum bunu nereden başıma bela ettin' dedi ve bu işten çıktı. Çıktığında da kurban kesti" ifadelerini kullandı.
Sektörün sorunlarını de değerlendiren Yıldırım, özellikle sigorta ile ilgili son yıllarda yaşanan sıkıntıların arttığını söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bu konuda da bir takım kötü niyetli girişimler olduğunun, sigorta poliçelerinin her yıl biraz daha şişirildiğinin farkındayız. İki nedeni var. 'Kullanılan alan şu, kapsamı genişlettiniz' der demez biraz primler artıyor.
Sigorta şirketleri bunu da bir fırsat biliyor. İkincisi yıl boyunca hiç kaza yapmasanız dahi, o yıl içindeki bütün kazalar toplanıyor ve otobüs sayısına bölünüyor. Dolayısıyla itinalı çalışan da özen göstermeyen de faturayı aynen ödemek zorunda kalıyor.
Bakanlığımız Hazine Müsteşarlığı ile görüşmelerini sürdürüyor. Dile getirdiğiniz bu sigorta ile ilgili gönüllükten zorunluluğa dönüşmesi hususunda arkadaşlarımız çalışıyor. Sigorta işini biz genel olarak yakın takip altına aldık. Özellikle uluslararası büyük grupların Türkiye'de sigortacılığa girişleriyle beraber önemli ölçüde bir prim artışı yaşandı. Bu sektör açısından irdelenmesi gereken, gerekirse müdahale de edilmesi gereken bir konudur."ANKARA AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...