Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bekir Bozdağ, 'Avrupa'daki standartlar Türkiye'ye taşındı'

/ Kaynak: AA
Bekir Bozdağ, 'Avrupa'daki standartlar Türkiye'ye taşındı'

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, alkollü içki satışına yapılan düzenlemeye ilişkin, "Alkollü içecekler konusunda Avrupa'da ve Amerika'da olan standartların, Türkiye'ye taşınmasıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde düzenlenen Afrika Günleri Sempozyumu'na gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Alkollü içki satışına yönelik Meclis'te yapılan düzenlemeye ilişkin soru üzerine Bozdağ, Meclis'te yapılan düzenlemelerle Avrupa ve Amerika'daki standartların Türkiye'ye taşındığını söyledi. nbsp;
Alkollü içeceklerin reklamı ve satışının yapıldığı yerlere dair standartların oluşturulduğunu dile getiren Bozdağ, "Yapılan düzenleme içki içmeyi yasaklayan bir düzenleme kesinlikle değildir. Kamuoyunda sanki bu düzenleme 'alkollü içki kullanımını yasaklıyormuş' gibi bir hava yaratılmak isteniyor. Anayasa'nın 58. maddesi devlete, gençleri alkol düşkünlüğünden koruma konusunda bir görev veriyor. Amerika'ya bakıyorsunuz Avrupa'nın ülkelerine bakıyorsunuz oralarda reklam yasakları, içkilerin satıldığı yerlere ilişkin standartlar var ve yasaya ilişkin sınırlar var" değerlendirmesinde bulundu.
Turizm yerlerinin etkilenmesi söz konusu değil
Yapılan düzenlemenin Amerika, Avrupa ve pek çok ülkedeki standartlarla uyum birliği getirdiğine dikkati çeken Bozdağ, "Pek çok ülkede gecenin belli bir saatinden sonra alkollü içki satan iş yerleri, alkollü içki satamıyor. Biliyorsunuz yakın bir geçmişte CHP'li Kadıköy Belediye Başkanlığı, alkollü içki satan iş yerlerinin saat 22.00'den sonra içki satışı yapmamaları konusunda karar aldı.
Yani böyle bir kararı, CHP'li belediye başkanı aldığında, hiç kimsenin aklına 'alkollü içkileri yasaklıyorlar' diye, 'yasaklı bir zihniyetin örneği' diye eleştirmek gelmedi, medyada gündem bile olmadı. Kaldı ki turizm yerleriyle alakalı bu düzenleme içerisinde, turizmin bundan etkilenmemesi için lehe bir düzenleme yapıldı. Turizm yerlerinin bundan etkilenmesi söz konusu değildir" diye konuştu. nbsp;

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...