2 kızı zehirlenerek ölen aile hukuk mücadelesi veriyor

Düzenleyen:
2 kızı zehirlenerek ölen aile hukuk mücadelesi veriyor

YAŞAM Haberleri

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Adem Tan, kızları 12 yaşındaki Melek ile 8 yaşındaki Melisa Tan'ı yaklaşık 2 yıl önce 5 ay arayla zehirlenme sonucu kaybetti. Kızkardeşlerden Melek Tan'ın, evlerinin altında bulunan işyerinde ilaçlama sırasında, zehirli gazın havalandırma boşluğundan evdeki odaya sızması sonucu öldüğü Adli Tıp Kurumu raporuyla belirlenirken, aile hukuk mücadelesi başlattı.

Fatsa'da yaklaşık 2 yıl önce, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği ileri sürülen 39 yaşındaki Emine Tan, kızları Melisa Nur ve Melek Tan Fatsa İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ordu Üniversitesi (ODÜ) eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne sevk edilen Melisa Nur Tan öldü. Ablası Melek Tan ise ambulans helikopterle Ankara hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Melek Tan ile anne Emine Tan hastanede süren tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.

5 AY SONRA YİNE ZEHİRLENEN MELEK DE ÖLDÜ
Kızları Melisa Nur Tan'ı kaybeden Emine- Adem Tan çifti, olaydan 5 ay sonra kızları Melek Tan ile birlikte yine zehirlendi. Hastaneye kaldırılan Emine- AdemTan çifti tedavi ile iyileşirken, daha önceki zehirlenmeden kurtulan Melek Tan bu kez yaşamını yitirdi.

MELİSA'NIN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ RAPOR GELDİ
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sürerken Melisa Tan'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor aileye ulaştı. Raporda Melek Tan'ın, zehirli gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi. Bunun üzerine Adem Tan, Adli Tıp Kurumu raporuyla birlikte Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, evlerinin altındaki işyerinde farelere karşı ilaçlama yapıldığı, ilaçlama sonucu sızan gazın havalandırma boşluğundan evin banyo penceresinden odaya sızdığı, bu şekilde de kızlarının zehirlendiğini iddia ederek şikayetçi oldu.

AİLE HALEN PSİKOLOJİK DESTEK ALIYOR
Tan ailesi konuyla ilgili açıklama yapmazken, avukatları Eyüp Katı Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde işyeri sahibi ve çalışan 3 kişi hakkında dava açıldığını ve ilk duruşmanın da dün yapıldığını belirtti. Davanın biran önce sonuçlanmasını beklediklerini kaydeden Avukat Eyüp Katı, "Biz sadece sürecin hızlı bir şekilde geçip, sanıkların hak ettiği cezayı almasını istiyoruz" dedi.

İki kızlarını kaybeden Tan ailesinin ise halen psikolojik destek aldıkları belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...