ATO'dan hükümete IMF teşekkürü

- Güncelleme:
ATO'dan hükümete IMF teşekkürü

Ekonomi Haberleri

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcunu bitirdiğini, ekonomide rüşdünü ispatladığını ifade etti.

nbsp;Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcunu bitirdiğini, ekonomide rüşdünü ispatladığını ifade etti. Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmiş ülkeler krizle boğuşurken Türkiye'nin hem borcunu ödediğine hem de ekonomisini ayakta tuttuğuna dikkati çekerek, IMF'siz Türkiye'nin, ekonomide rüşdünü ispatladığını belirtti. 2001 krizindeki uygulamalardan en çok Ankara Ticaret Odası üyelerinin etkilendiğine işaret eden Bezci, Türkiye'nin uzun yıllardır yüksek faizle ve kısa vadeli borçlanmak durumunda kaldığını hatırlattı. Bezci, IMF'nin borç vermek için işçinin, memurun, esnafın, tüccarın kemer sıkmasını istediğini anımsatarak, borç almadan yaşayabilen ülke olmanın, ülkesini seven vatandaşın temennisi olduğunu vurguladı. Ülkenin söz konusu dönemde IMF'ye muhtaç bir tablo çizdiğini ifade eden Bezci, şunları kaydetti: ''Türkiye'nin IMF ile anlaşma yapması işadamlarının işlerini de etkiliyordu. Yurt dışından ithalat yapacak işadamlarımızın teminat mektupları ülkedeki genel ekonomik durum nedeniyle itibar görmüyordu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı IMF yetkilileriyle görüşmek için kapıda bekliyordu. IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'yi tanımayan kalmamıştı, adını 7'den 70'e herkes biliyordu. O günden bugüne gerçekten çok şey değişti. Bugün IMF Türkiye masası şefinin adını sadece konunun ilgilileri biliyor, sokaktaki vatandaş değil.''
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...