Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çorum'daki depremden sonra 5 sarsıntı

Düzenleyen:
Çorum'daki depremden sonra 5 sarsıntı

GÜNDEM Haberleri

Çorum'un İskilip ilçesindeki 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından ilçe merkezinde farklı aralıklarla 5 sarsıntı daha yaşandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem  Dairesinin tespitine göre, saat 14.57'de merkez üssü İskilip olan 4,7  büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. İlçede daha sonra 3 saat içerisinde 3.9, 1.8,  1.8, 1.2 ve 2.5 şiddetinde 5 sarsıntı daha kaydedildi.

İlk depremin ardından ilçede panik yaşanırken, birçok vatandaş ev ve  iş yerlerinden dışarı çıktı. Vatandaşlar, daha sonra yeniden ev ve iş yerlerine  döndü.

"Ufak tefek maddi hasarlarımız var"

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, uzun süredir bu büyüklükte deprem yaşamadıklarını belirterek,  "Rabbime şükürler olsun ki can kaybımız yok. Ufak tefek maddi hasarlarımız var.  Bazı binaların bacaları yıkılmış, camlar kırılmış, ufak tefek çatlak ve duvar  yıkılması var. 20 köy muhtarımızla görüştük. Oralarda da bir can ve mal kaybı  yok." dedi.

İskilip Belediyesi İtfaiye Amiri Osman Aktürk ise ilk depremin  ardından kısa süre içerisinde 4 ekip olarak mahallelere dağıldıklarını ve  inceleme yaptıklarını söyledi.Aktürk, "Çok şükür önemli bir zarar yok. Bazı evlerde çatlaklar var.  Kanalizasyon boruları zarar gördü. İlk depremden sonra mahallelere dağıldık. Bazı  evlerin bacaları yerinden sökülmüştü. Biz de çatıları temizledik." diye konuştu.İlçe merkezinde market işleten Bilal Halıcı da deprem sırasında  korktuğunu kaydederek, "Deprem sırasında dükkandaydım. Bir anda ses geldi. Ben  üst katta bir şey oldu sandım. Sonra raflardaki malzemeler düştü. İkinci  sallantıda deprem olduğunu fark ettim. Dolaptaki içecekler falan devrildi. Allah  bir daha göstermesin." ifadelerini kullandı.Esnaf İsmail Söbe ise deprem sırasında iş yerinde olduğunu dile  getirerek, "Deprem dolayısıyla büyük bir sarsıntı oldu. Dükkandaki yem  çuvallarının hepsi devrildi." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...